«Ίσος με τέσσερις ατομικές βόμβες ο σεισμός»! Τρόμος από τις δηλώσεις Τούρκου σεισμολόγου

100 ελαφρά τραυματίες στην Τουρκία από τα Ρίχτερ-Πρώτη ανάρτηση:21-07-2017 14:38

Τον τρόμο από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Κω έζησαν και οι γείτονές μας στην Τουρκία, αφού η σεισμική δόνηση έχει αισθητή και στα τουρκικά παράλια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αλικαρνασσό, στο Μπόντρουμ και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 100 ελαφρά τραυματίες, κυρίως άνθρωποι, οι οποίοι πάνω στον πανικό τους πήδηξαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο σεισμολόγο Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, ο σεισμός που έπληξε Ελλάδα και Τουρκία είχε ισχύ ίση με 3 ή 4 ατομικές βόμβες και τόνισε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερος στην περιοχή.

Ήδη οι μετασεισμοί και στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τους 100, με τους σεισμολόγους να δηλώνουν ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες οι μετασεισμοί θα είναι συνεχείς και δε θα ξεπεράσουν τα 5,2 Ρίχτερ.

«Κουνηθήκαμε πολύ έντονα», δήλωσε ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κήπος του νοσοκομείου της πόλης γέμισε με τραυματίες, καθώς η οροφή του τμήματος εκτάκτων περιστατικών υπέστη ρωγμές και οι γιατροί αναγκάστηκαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στον κήπο!

Παρατηρήθηκε επίσης τσουνάμι 10 έκατοστών, ενώ στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 12 σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στην παραλία.

Ενδεικτικό είναι ότι βρέθηκαν μέχρι και ψάρια σε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά στην παραλία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στο κέντρο της Σμύρνης, στο Φετιγέ και στην Αττάλεια, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα έξω από τα σπίτια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top