ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ star.gr: Πριν 2,5 χρόνια το ΠΡΩΤΟ κρούσμα της «Μπλε Φάλαινας» στη χώρα μας! Ένας 16χρονος το θύμα

Τι αναφέρει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας-Πώς το παιχνίδι αυτοκτονίας από τη Ρωσία έφτασε στη χώρα μας-Πρώτη ανάρτηση: 19-05-2017 19:34

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει και στη χώρα μας το σκοτεινό διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» (Blue Whale), το οποίο έχει οδηγήσει δεκάδες παιδιά από όλο τον κόσμο στην αυτοκτονία!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το πρώτο θύμα στην Ελλάδα, είναι μια 15χρονη από την Κατερίνη. Η ανήλικη κοπέλα, φέρεται να χαράκωσε τα χέρια της και τα πόδια της με ένα ξυραφάκι, ενώ στη συνέχεια πήρε κάποια χάπια που της υπέδειξε ο «εντολέας», προκειμένου να αυτοκτονήσει!

Μόλις λίγες ημέρες μετά, στη Θεσσαλονίκη είχαμε το δεύτερο κρούσμα της «Μπλε Φάλαινας». Μια 14χρονη μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Τούμπας, είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και στα πόδια της. Η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε πως συμμετείχε στο εν λόγω παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε πως άλλα 15 άτομα, φίλοι και συμμαθητές της, έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο «παιχνίδι» αυτοκτονίας.

Σήμερα, ο πατέρας ενός 9χρονου κοριτσιού από την Κρήτη, σόκαρε με την ανάρτησή του στο Facebook, που θέλει μια συμμαθήτρια της κόρης του να εμφανίζεται στο σχολείο με χαρακιές και σημάδια στα χέρια της, παρόμοια με εκείνα που έχουν τα παιδιά που παίζουν τη «Μπλε Φάλαινα».

Ο απεγνωσμένος πατέρας αναφέρει, στη δημοσίευσή του:

Φαίνεται πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και όλο και περισσότερα περιστατικά γίνονται γνωστά! Bέβαια ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από το παιχνίδι αυτοκτονίας.

 

Στο star.gr, μίλησε για το εν λόγω παιχνίδι και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αποκάλυψε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια είχε έρθει στο γραφείο του ένας έφηβος με τα σημάδια της «Μπλε Φάλαινας», χαραγμένα πάνω του!

«Πριν δυόμισι χρόνια ήρθαν δυο γονείς με έναν 16χρονο στο γραφείο μου. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ οι γονείς ήταν περιποιημένοι ο έφηβος ήταν ατημέλητος και απεριποίητος. Όταν μίλησα ιδιαιτέρως μαζί του, χωρίς να είναι οι γονείς του μπροστά, μου ανέφερε πως ήταν “κολλημένος” με το διαδίκτυο, ότι έχει παρατήσει το σχολείο,  ότι είναι ένας κακός μαθητής και δεν έχει φίλους. Εγώ του ανέφερα πως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Στη συνέχεια οι γονείς του νεαρού, σήκωσαν το πουκάμισό του και είδα πως στα χέρια του είχε αυτοτραυματιστεί. Συγκεκριμένα, είχε χαράξει στο δέρμα του κάτι ελικοειδή, σαν μικρά ψαράκια που είχαν πάνω ξεραμένο αίμα.

Ο νεαρός, μου αποκάλυψε πως είδε κάποιον στο ίντερνετ να το κάνει και τον μιμήθηκε, σαν παιχνίδι. Ευτυχώς όμως οι γονείς του τον “τσάκωσαν” την ώρα που χάρασσε το δέρμα του.

Εγώ δεν ήξερα τότε αυτό το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που εξαπλώνεται στη χώρα μας. Πιστεύω πως αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό αυτής της σκοτεινής σειράς προκλήσεων. Μου είπε πως το έκανε επειδή ήθελε να δει από περιέργεια πώς νιώθει κάποιος όταν αυτοτραυματίζεται».

Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι πίσω από αυτό το παιχνίδι θανάτου, κρύβεται ένας 21χρονος, ο Philipp Budeikin (γνωστός και με το ψευδώνυμο Philipp Lis), ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών, στις οποίες είχε άμεσα εμπλακεί.

Ο Ρώσος, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2016, έχει ομολογήσει τα εγκλήματά του και με κυνισμό αναφέρει ότι θεωρεί τα θύματά του «βιολογικά απόβλητα», ότι χαίρεται που πέθαναν και πως η δοκιμασία αυτή «καθαρίζει την κοινωνία».

«Ο Budeikin γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει τελειοποιήσει την τακτική του και έχει διορθώσει τα λάθη του. Αυτός και οι βοηθοί του αρχικά προσέλκυσαν τα παιδιά σε ομάδες στο VK (δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας στη Ρωσία, σαν το Viber ή το WhatsApp). Ο στόχος τους ήταν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και στη συνέχεια να καταλάβουν εκείνους που θα επηρεάζονταν περισσότερο από την ψυχολογική χειραγώγηση. Από τους 20.000 ανθρώπους, ήξεραν ότι μόνο 20 θα ήταν κατάλληλοι», έχει δηλώσει ο  Anton Breido, ανώτερος αξιωματικός της εξεταστικής επιτροπής της Ρωσίας.

Ο κύριος Σούρρας, ανέφερε επίσης στo star.gr πως «έχει γίνει μια έρευνα η οποία δείχνει πως τα παιδιά τα οποία είναι μοναχοπαίδια, εσωστρεφή, απομονωμένα, μονογονεϊκής οικογένειας και αγόρια ως επί το πλείστον κολλάνε πολύ στο ίντερνετ και ιδιαίτερα στα παιχνίδια. Αυτό είναι επικίνδυνο και το παιδί μπορεί να χάσει τον έλεγχο της πραγματικότητας. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να περάσει σε extreme και επικίνδυνες καταστάσεις. Το α και το ω είναι η επικοινωνία με τους γονείς και το υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Οι γονείς πρέπει μόλις δουν τα παιδιά τους να παθαίνουν εμμονή με ένα παιχνίδι, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό».

Λίγα λόγια για τη «Μπλε Φάλαινα»

Ουσιαστικά πρόκειται για  μια σειρά δοκιμασιών (όπως το να ακούει το θύμα ένα συγκεκριμένο τραγούδι, να δει ένα συνταρακτικό βίντεο και να ξυπνήσει σε περίεργες ώρες, να χαράξει λέξεις ή το σύμβολο μίας γαλάζιας φάλαινας στο δέρμα του) που εξελίσσονται σε διάρκεια 50 ημερών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κύκλος των προκλήσεων, κορυφώνεται την τελευταία ημέρα με πράξεις που οδηγούν στην αυτοχειρία!

Οι οδηγίες για τις σκοτεινές αποστολές δίνονται από ανώνυμους «game masters» μέσω συγκεκριμένων ιστοτόπων.

Οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με πόντους για την συμμετοχή τους στις επικίνδυνες δραστηριότητες ενώ καλούνται να παρέχουν φωτογραφία ή βίντεο ως απόδειξη της ολοκλήρωσης της κάθε πρόκλησης.

 

*Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπε στο star.gr ο κύριος Σούρας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To star.gr αποκαλύπτει: Τί κρύβεται πίσω από το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ εφήβους
Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει συμβουλές στους γονείς και σκιαγραφεί το προφίλ των παιδιών που πέφτουν θύματα

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top