«Είμαστε όμηροι» λένε στο STAR οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεών τους

Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεων για  χιλιάδες συμβασιούχους  των  οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. 

«Είμαστε όμηροι των καθεστώτων  που έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά που είναι πίσω μας. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι άντρες και παιδιά», λέει στο STAR η Μαργαρίτα Σελετσιώτη, Συμβασιούχος Δήμου Κερατσινίου.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν ομόφωνη.  Όχι μόνο κρίθηκαν παράνομες οι συμβάσεις αλλά οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων  θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν από την ανανέωση της σύμβασης και μετά.

«Είμαι πολύτεκνη μητέρα μονογονεϊκή και είμαι πέντε μήνες απλήρωτη. Πήραμε ένα χιλιάρικο και αυτό το θέλουν πίσω», λέει στο STAR συμβασιούχος των ΟΤΑ.

«Θα υπερασπίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εργαζομένους και θα προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Νίκος Τράκας, πρόεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μάλιστα, πριν ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση, δεκάδες εργαζόμενοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top