ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Καμμένου στην Τουρκία: Αν κάνετε βολές επιφανείας, θα έχουμε κλιμάκωση

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κυκλώσει το Καστελόριζο

Οι Τούρκοι ξεκινούν την Δευτέρα 15 Μάιου την άσκηση «Θαλασσόλυκος» με την συμμετοχή και της πολεμικής αεροπορίας. Το σύνολο του στόλου της Τουρκίας: φρεγάτες υποβρύχια, καταδρομικά και πλοία υποστήριξης βγαίνουν στο Αιγαίο. Θα χρησιμοποιήσουν αληθινά πυρά σε βολές επιφανείας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Εάν κάνουν βολές επιφανείας, βεβαίως και το μπαμ σημαίνει κλιμάκωση. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον εναέριο χώρο μας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε ο κ.Καμμένος.

Ήδη, ο εγκλωβισμός του Καστελόριζου με NAVTEX από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έχει  προκαλέσει εκτός από την ένταση στην περιοχή και την ντε φάκτο αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Το Καστελόριζο είναι μια στρατηγική περιοχή, καθώς συνδέεται η Ελληνική ΑΟΖ με αυτήν της Κύπρου και της Αιγύπτου. 

Την σιωπή του έλυσε μετά από πολύ καιρό ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης που μίλησε για μια Τουρκία που θέλει να παρουσιάζεται ισχυρή, ενώ στην πραγματικότητα τα στοιχεία είναι εντελώς διαφορετικά, αφού δεν έχει ομοιογένεια και συνοχή στο εσωτερικό της,

«Η πρωτεύουσα των Κούρδων πληθυσμιακά είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου 5 εκατομμύρια ζουν εκεί. Αν προσθέσουμε τα 5 εκατομμύρια στα 23.700.000 των Κούρδων, αυτός ο μύθος για την ισχυρή και μεγάλη Τουρκία δεν ισχύει», δήλωσε ο κύριος Φράγκος Φραγκούλης.

Σε αυτό το πολυπολιτισμικό παζλ εθνοτήτων, η Τουρκία εξάγει τα προβλήματά της στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις και την δημιουργία έντασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top