ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ξανά ο εφιάλτης της Πάρου! Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς

«Είχα πάει μαζί της για να την προσέχω»!

ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ξανά ο εφιάλτης της Πάρου

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αιγαίου για τον δράκο της Πάρου που κακοποίησε και παραλίγο να στείλει στο θάνατο τη 16χρονη τότε Μυρτώ το καλοκαίρι του 2012.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Αχμέτ Βακάς την ποινή των ισοβίων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον 18 ετών κάθειρξης για κάθε μια εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης 21 χρόνια και 11 μήνες.

Συγκλόνισε η μητέρα της Μυρτούς με την κατάθεσή της

Τραγικές φιγούρες στη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Μυρτούς, Μαίρη Κοτρώτσου, αλλά και η μεγάλη της αδελφή, Ελεάννα, οι οποίες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας η οποία είπε:

(Η μητέρα της Μυρτούς)

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ό,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, μια βδομάδα πριν το περιστατικό η Μυρτώ θέλησε να φορέσει μια ζακέτα για να βγει στον δρόμο. Ήταν αρκετά συντηρητική. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα, γιατί θα φύγουμε σε λίγο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι εκείνη τη μέρα φοβόταν πάρα πολύ καθώς είχε παρατηρήσει τον συγκεκριμένο Πακιστανό να τις κοιτά επίμονα για περίπου δέκα λεπτά.

Η Μυρτώ πήγε την βόλτα που ήθελε, είχε όμως μαζί της το κινητό της τηλέφωνο και υποσχέθηκε ότι θα έχει το νου της και θα γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Λίγο αργότερα η μητέρα της την έπαιρνε στο τηλέφωνο, όμως αυτό ήταν απενεργοποιημένο.

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό».

Σπαρακτική ήταν και η κατάθεση της αδελφής της Μυρτούς, Ελεάννας, η οποία προσπάθησε να περιγράψει τη στιγμή που βρήκαν την αδελφή της στα βράχια, με την ανάσα της να κόβεται από τους λυγμούς.

Τέλος στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν ως κηπουρός ο Πακιστανός, τονίζοντας ότι δεν είχε καταλάβει κάτι ύποπτο σχετικά με τον υπάλληλό του.

«Δεν είχα δει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Εκείνη την μέρα ήρθε φορώντας άσπρο παντελόνι και πουκάμισο, ήταν καλοντυμένος και μου είπε ότι είχαν θρησκευτική γιορτή. Μου ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει στην Αθήνα για να στείλει κάποια λεφτά στους δικούς του γιατί είχε πεθάνει η γιαγιά του. Αφού έφυγε μετά από καιρό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αμέσως άρχισα να τον υποψιάζομαι και ενημέρωσα τον τότε αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Καπούτση. Μετά από έρευνες η αστυνομία βρήκε τα ρούχα του Πακιστανού και τα έστειλαν για εξέταση DNA. Εκεί προέκυψε πως τα ίχνη DNA του βιαστή ταίριαζαν στο Αχμέτ Βακάς και μέσω της τελευταίας κλήσης (ο οποίος είχε καλέσει από διαφορετικό τηλέφωνο) βρέθηκε στο σπίτι που κρύβονταν στην Αθήνα».

Μετανιωμένος ο δράκος της Πάρου

Μετανιωμένος δήλωσε μπροστά στους δικαστές ο Πακιστανός που βίασε και αποπειράθηκε να σκοτώσει τη Μυρτώ, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά της.

«Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω, Ζητώ συγνώμη», είπε, προσθέτοντας ότι είχε αποκαλύψει το έγκλημά του στους φίλους του, οι οποίοι και τον παρότρυναν να φύγει για το Πακιστάν.

Κόλαφος ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος έκανε λόγο για κτηνωδία τονίζοντας:

«Ο κατηγορούμενος εξάντλησε την κτηνωδία του. Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει την νεαρή Μυρτώ. Έχει έναν απάνθρωπο χαρακτήρα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top