Κι όμως! Οι παχουλοί άντρες είναι πιο ΑΠΙΣΤΟΙ και κάνουν περισσότερο σεξ

Αν πασχίζετε για το τέλειο σώμα, ξανασκεφτείτε το

Κι όμως! Οι παχουλοί άντρες είναι πιο ΑΠΙΣΤΟΙ και κάνουν

Άντρες, αν πασχίζετε για το τέλειο σώμα και ιδρώνετε στα γυμναστήρια, ξανασκεφτείτε το!

Μια έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκε σε 5.000 άνδρες που το επισκέφθηκαν την τελευταία 5ετία, δείχνει ότι οι άνθρωποι με επιπλέον σωματικό βάρος κάνουν περισσότερο σεξ και τείνουν να είναι πιο άπιστοι!

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών» διευκρινίζει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισημαίνει ότι η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως ακριβώς το αίσθημα της πείνας. Αναφέρει, επίσης, ότι «οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα».
 

Ποια είναι, όμως, η αιτία που κάνει τους παχουλούς άνδρες πιο επιρρεπείς;

Μια πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, που εξέτασε 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους ανακάλυψε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και που σχετίζεται με την αυξητική ορμόνη. Ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου υποστηρίζει ότι μια πρωτεΐνη, γνωστή ως ‘λεπτίνη’ είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο τόσο του βάρους όσο και της σεξουαλικής απόδοσης.

«Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που ‘ξεγελά’ το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα γονίδιο ‘παραμορφωτικός καθρέπτης’ γιατί ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό και, αντίστοιχα, της βαρεμάρας στο σεξ» αναλύει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Ο τρόπος με τον οποίο οι παχύσαρκοι άνδρες δεν μένουν πιστοί σε μια δίαιτα σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο δεν μένουν πιστοί σε μια σχέση. «Είναι οι άπιστοι της διατροφής, αλλά και του έρωτα» όπως, χαρακτηριστικά, λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Μέσω της έρευνας, επιβεβαιώνεται το πρότυπο που θέλει τον ξερακιανό Βορειοευρωπαίο να ζει με στερήσεις, κάνοντας πρωταθλητισμό, προκειμένου να αποκτήσει ένα σώμα με τέλειες αναλογίες. Αντίθετα, οι άντρες με τα παραπάνω κιλά είναι πιο ζωντανοί, πίνουν, τρώνε ελεύθερα και φλερτάρουν χωρίς όρια.

«Τα ευρήματά μας νομίζω ότι απενοχοποιούν τη συμπεριφορά μας ως κακομαθημένου λαού, αφού η φύση πρόβλεψε να χαρίσει τη χαρά της ζωής στους νότιους και την υγιή, ανόητη ζωή στους βόρειους, που δεν πεθαίνουν από καρδιά, αλλά αυτοκτονούν από δυστυχία» τονίζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και συνεχίζει: «Η έρευνα αυτή δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά κι αν είναι, μοιάζει τόσο αληθινή, γιατί επιβεβαιώνεται από την κοινωνική παρατήρηση του κοινού νου και όχι από στατιστικές μελέτες, που συνήθως πέφτουν έξω. Στις βόρειες χώρες έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν πως οι κακομαθημένοι διατροφικά και σεξουαλικά άνθρωποι, είχαν προσδόκιμο ζωής δέκα χρόνια παραπάνω από τους ‘φρόνιμους’ συμπολίτες τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top