VIDEO ΣΟΚ: Αυτοπυρπολήθηκε πρόσφυγας on camera στη Χίο-Τραυματίστηκε και αστυνομικός! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Έχει σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα-Πρώτη ανάρτηση:30-03-2017 18:34

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που αυτοπυρπολήθηκε την Πέμπτη, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr , ο άτυχος πρόσφυγας, που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα αυτοπυρπολήθηκε.

 

 

Λίγα δευτερόλεπτά αργότερα ο Σύρος πρόσφυγας έπεσε στο έδαφος ,ενώ στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον 29χρονο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα 7% στα χέρια και 3% στο πρόσωπο και στο λαιμό.

 

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού πρόσφυγα συνεχίζει να παραμένει σοβαρή, αφού έχει υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό 85%-90% σε όλο του το σώμα και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα. Η διακομιδή θα γίνει αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

 

 

Προς αποφυγή άλλων επεισοδίων ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη στο hotspot του Χαλκειούς.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Ο 29χρονος Σύρος μπήκε στη χώρα μας στις 22 Μαρτίου 2017. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγε στην υπηρεσία Ασύλου στο hotspot του νησιού προκειμένου να κάνει αίτηση για χορήγηση Ασύλου. Περιμένοντας στην ουρά, για άγνωστο λόγο εκνευρίστηκε, άρχισε να φωνάζει και πέταγε τα χαρτιά του! Δημιουργήθηκε σκηνικό  έντασης με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού στις 12:45 το μεσημέρι και όταν αποκλιμακώθηκε η ένταση, τον άφησαν ελεύθερο περίπου στις 14:15 το μεσημέρι. Όμως ο Σύρος, φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα επέστρεψε στο hotspot, προφανώς με θολωμένο το μυαλό, με αποτέλεσμα να αυτοπυρποληθεί. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top