ΘΡΙΛΕΡ με το τζαμί-οπλοστάσιο στην Ξάνθη

Ελεύθερος ο ιμάμης - Υποψίες για τον Γκιουλέν - Προκαλεί ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιμάμης της Ηλιόπετρας στην Ξάνθη, μετά τον εντοπισμό όπλων στο τζαμί του χωριού. Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας, ενώ τουρκόφωνη εφημερίδα της περιοχής μπλέκει στην υπόθεση γκιουλενιστές που θέλουν, όπως αναφέρει, να πλήξουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

Αναλυτικότερα….

Δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών, ένας σιγαστήρας  και 30 φυσίγγια βρέθηκαν χθες Τρίτη, σε ένα σακίδιο στην αυλή του τεμένους της Ηλιόπετρας. Στη Θράκη έχει σημάνει συναγερμός. Τα σενάρια συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις έφραξαν την είσοδο. Την ίδια ώρα ο ιμάμης, Κεχαγιά Σαμπρί, δηλώνει θύμα σκευωρίας.

Η αστυνομία εντόπισε τον οπλισμό σε μια σκάλα, κάτω από το μιναρέ. Ο 47χρονος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι κάποιος τοποθέτησε έξω από το τζαμί τα όπλα για να τον ενοχοποιήσει.

Οι αρχές πήγαν και στο σπίτι του Κεχαγιά Σαμπρί, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο φλόμπερ. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και δεκάδες μουσουλμάνοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Το κουβάρι του μυστηρίου μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο μετά το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Ξάνθης, Millet, η οποία αναφέρει ότι πίσω από το περιστατικό κρύβεται ο Γκιουλέν.

«Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε και ο γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή διοχέτευσαν στον τουρκόφωνο Τύπο της Ξάνθης πληροφορίες ότι πρόκειται για συνωμοσία, με εμπλοκή του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ας σταματήσουν να μεταφέρουν τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας στην Ελλάδα, δηλώνει στο Star ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

Η εισαγγελία Ξάνθης διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, ενώ τα όπλα έχουν σταλεί στην Αθήνα και τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και φυσικά αν έχουν αποτυπώματα του ιμάμη.

Όμως ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ προκαλεί, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με ανάρτηση του στο facebook, χαρακτηρίζοντας την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης, «τουρκική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top