Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων με ποινές που φτάνουν τα ισόβια ασκήθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα στενών συνεργατών του, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.

Η εισαγγελέας που ερεύνησε την πολυδαίδαλη υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δράση εγκληματικής οργάνωσης.

«Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, εγώ δεν γίνεται να παραδοθώ και δεν παραδόθηκα ποτέ…»

Δηλώσεις σαν αυτή του Αρτέμη Σώρρα οδήγησαν τον ανακριτή διαφθοράς να εκδώσει νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της Ελλήνων Συνέλευσις μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων. Μαζί του διώκονται και 7 ακόμα συνεργάτες του.

Η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου απήγγειλε κατηγορίες για:

Απόπειρα απάτης τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος του δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών.

Η κατηγορία αυτή αφορά τα περιβόητα εξώδικα της οργάνωσης Σώρρα μέσω των οποίων καλεί τους πολίτες να πληρώσουν τα χρέη τους μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών. Και επισύρει ποινή ακόμα και ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελέας άσκησε διώξεις και για:

- Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Διασπορά ψευδών ειδήσεων
- Πρόκληση σε διέγερση κακουργήματος ή πλημμελήματος
- Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- Ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Η εισαγγελέας στο πόρισμα της, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι:

- Ο ίδιος δεν διαθέτει ως περιουσιακό στοιχείο ούτε ένα ευρώ
- Τα τελευταία χρόνια υπέβαλλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις
- Η ανεξέλεγκτη δράση του έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δημόσιο
- 12.000 πολίτες επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις Σώρρα και δεν πληρώνουν
- Ο αριθμός των πολιτών αυξάνεται μέρα με την ημέρα.
- Σε 115 περιπτώσεις το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4,7 εκατ. ευρώ.

Οι οπαδοί του Σώρρα μάλιστα πηγαίνουν ακόμα και σε πλειστηριασμούς πλασάροντας τα επίμαχα εξώδικα για αποπληρωμή χρεών.

Ο Αρτέμης Σώρρας μετά την εξαφάνιση του με αφορμή την καταδικαστική απόφαση που τον στέλνει στη φυλακή για 8 χρόνια στη διένεξη με τον ίδιο τον κουμπάρο του, έχει πλέον έναν ακόμα λόγο να παραμείνει εξαφανισμένος.

«Όλες αυτές, μα όλες αυτές οι κατηγορίες πραγματικά αποτυπώνουν την κατάσταση έτσι όπως αναδεικνύεται μέσα από τις πράξεις που είναι προφανές ότι ερεύνησε η εισαγγελία» δήλωσε ο Φώτης Λεπίδας, δικηγόρος και κουμπάρος του Σώρρα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι πίστεψαν ότι ο Σώρρας θα πληρώσει τα χρέη τους καθώς ο καταζητούμενος πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις έχει και φανατικούς οπαδούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Tags: