ΣΤΟ ΠΟΔΙ οι Αρχές: ΟΠΛΑ και ΣΦΑΙΡΕΣ βρέθηκαν σε τζαμί της Ξάνθης - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και στην ΕΥΠ!

Συνελήφθη ο ιμάμης αφού πρώτα έδωσε εξηγήσεις στον εισαγγελέα -Πρώτη ανάρτηση: 28-03-2017 16:55

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές και την ΕΥΠ, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας, προέβησαν την Τρίτη σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν στον προαύλιο χώρο,  κρυμμένα... τρία όπλα (1 αεροβόλο, 2 glock, 1 σιγαστήρας), και 30 φυσίγγια.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «antifonitis.gr», πρόκειται για άτομο υπαγόμενο από τον τουρκομουφτή Αχμέτ Μέτε που εμφανιζόταν στις (δήθεν θρησκευτικές) φιέστες του Καραβανιού της Αφθονίας.

Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Βαγγέλης Βασιλειάδης «στην Θράκη δεν ακούστηκε πρώτη φορά η είδηση, απλώς πρώτη φορά υπάρχει η επιτυχία των διωκτικών αρχών. Και παλιότερα είχε ακουστεί ότι διακινείται οπλισμός μέσα από τα τζαμιά, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν είχε ταυτοποιηθεί. Είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος».

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βασιλειάδη «ο ιμάμης πήγε μόνος του στην αστυνομική διεύθυνση Θράκης, όπου τον κάλεσαν υποτίθεται για άλλη υπόθεση. Τελικά ανακοινώθηκε ότι κρατείται και μετά από λίγο, τον επισκέφτηκε ο πρώτος δικηγόρος, ενώ ο ψευτομουφτής Ξάνθης του έστειλε δεύτερο δικηγόρο. Ο ιμάμης αρνείται ότι γνώριζε κάτι για τον οπλισμό και αυτό είναι μια συνήθης τακτική, όταν οι διωκτικές αρχές πλησιάζουν σε μερίδα των μειονοτικών κατοίκων της Θράκης».

ΦΩΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top