O "ιερός αγώνας" και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα- To Star στα γραφεία της οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις"

Καταστατικό στα μέτρα του

H κάμερα του Star μπήκε στα γραφεία που διατηρεί η Ελλήνων Συνέλευσις στη Λαμία, της τοπικής, δηλαδή, οργάνωσης, η οποία θεωρείται η πιο σκληροπυρηνική των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα. Τα στελέχη της αποκαλύπτουν τον τρόπο που λειτουργεί η οργάνωση.

Ο Γιώργος Ταγκούλης, Πρόεδρος της οργάνωσης στη Λαμία, ήταν κατηγορηματικός: «Να κατεβάσουμε τη φωτογραφία του Αρτέμη Σώρρα; Του ανθρώπου που μας έδειξε την αλήθεια; Γδάρτε με, σφάξτε με, είναι ιερός ο αγώνας και θα συνταχθούν όλοι οι Ελληνες με την Ελλήνων Συνέλευσις»

Ο πρόεδρος της οργάνωσης της Λαμίας αντιδρά έντονα, όταν του επισημαίνουμε ότι ο αρχηγός του έχει καταδικαστεί και καταζητείται. Αν και ως συνταξιούχος αστυνομικός δηλώνει πως θα ήταν υποχρεωμένος να τον συλλάβει, ως στέλεχός του δικαιώνει τη στάση του φυγόδικου. «Θα ήμουν πολύ ηλίθιος να προδώσω έναν αυτόχθονα Ελληνα που αγωνίζεται κατά των κατακτητών» λέει χαρακτηριστικά.

Ημίθεος, πολέμαρχος ή αυτοκράτορας για τους οπαδούς του, ο Αρτέμης Σώρρας είχε προσαρμόσει το 28 σελίδων καταστατικό του φορέα του, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Με την εκλογή του από τη συνέλευση:

-Καθίσταται ισόβιος πρόεδρος

-Ενεργεί ελεύθερα

-Διορίζει και παύει τα στελέχη του

-Τοποθετεί 50 συμβούλους, και

-Έχει δικαίωμα βέτο, αν τύχει να μη συμφωνεί με κάποια απόφαση της βάσης.

Μάλιστα, το καταστατικό βλέπει πολύ μακριά, καθώς υπάρχουν διατάξεις για τον πρόεδρο της Ελλήνων Συνελεύσεως στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός ή και πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δραστηριότητα του Σώρρα ξεκίνησε από την Ανθήλη. Επειδή όμως οι οπαδοί του έγιναν πολύ περισσότεροι, τα γραφεία μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Το λεπτομερέστατο καταστατικό έχει προβλέψεις και για τα περιουσιακά στοιχεία της παράταξης.

Ο Παναγιώτης Λεφάκης, ταμίας της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» υποστηρίζει ότι «ΜΚΟ είναι. Σύμφωνα με το νόμο για τις ΜΚΟ, δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία τήρησης βιβλίων. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παραστατικά τήρησης εξόδων».

Μετά την απομάκρυνση από το παραταξιακό ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Τα μέλη του φορέα δεν μπορούν να εγείρουν κατά των μελών των Συμβουλίων αγωγή αποζημίωσης (λόγω ζημιών ή δαπανών) των εισφορών τους.

Το καταστατικό, πάντως, προβλέπει και τη διάλυση της Ελλήνων Συνελεύσεως, δυο χρόνια μετά από την ίδρυσή της, δηλαδή από το Φθινόπωρο του '17. Τι γίνεται όμως με τα περιουσία της παράταξης σε μια τέτοια περίπτωση;

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η Ελλήνων Συνέλευσις έπρεπε να είχε κάνει συνέδριο το αργότερο το περασμένο Φθινόπωρο. Τώρα που ο Αρτέμης Σώρρας στερήθηκε τα πολιτικά του δικαιώματα, οι συνεργάτες του λένε ότι θα βάλουν μπρος, προσδοκώντας, ίσως, να γίνουν οι ίδιοι χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top