Σε έναν μυστηριώδη άνδρα που τις τελευταίες μέρες έβγαζε βόλτα το σκυλάκι του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Γέρακα έχει επικεντρώσει τις έρευνές της η ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γείτονες του Αρχιμανδρίτη κατέθεσαν στην ασφάλεια ότι τις τελευταίες μέρες ένας ψηλός και σχετικά εύσωμος άνδρας έβγαζε το σκυλάκι βόλτα, χωρίς όμως να γνωρίζουν άλλα στοιχεία γι’ αυτόν.

Παράλληλα η έκθεση του ιατροδικαστή σοκάρει, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ο 47χρονος ιερέας πριν δολοφονηθεί είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από το δολοφόνο ή τους δολοφόνους του.

Μάλιστα προσπάθησαν να τον στραγγαλίσουν με τα χέρια τους και γι΄ αυτό το ωοειδές οστούν του κρανίου του βρέθηκε σπασμένο, αν και δεν ήταν αυτή η αιτία του θανάτου του. Ο θάνατος του άτυχου ιερέα ήταν ασφυκτικός και προήλθε από την πετσέτα που του είχαν βάλει στο στόμα για να τον φιμώσουν και από το σχοινί με το οποίο του είχαν δέσει το πρόσωπο.  

Οι δράστες δεν δίστασαν να εκδηλώσουν όλη τους την αγριότητα και στο μικρό σκυλάκι του ιερέα, το οποίο κλώτσησαν πολλές φορές, όταν εκείνο τους επιτέθηκε για να προστατέψει το αφεντικό του.

Επίσης όπως έγινε γνωστό τα αποτσίγαρα και το μισοφαγωμένο κομμάτι μπακλαβά που βρέθηκαν ανήκουν τελικά στον Αρχιμανδρίτη, καθώς βρέθηκαν ίχνη του γενετικού του υλικού.

Τέλος σήμερα τα δύο αδέλφια του ιερέα και τα μέλη του ποίμνιού του θα του πουν το τελευταίο αντίο στο κοιμητήριο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης.

Η σορός του έμεινε ολόκληρη τη νύχτα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου οι πιστοί περνούσαν για να αποχαιρετήσουν έναν ιερέα υπόδειγμα που πρόσφερε πολλά σε όσους είχαν ανάγκη. 

Tags: