ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Επιχειρηματίας είχε κάνει το σπίτι του θησαυροφυλάκιο με αντικείμενα αμύθητης αξίας-Μέχρι και πίνακα του Ελ Γκρέκο είχε

Ο πρώην ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρίας από υποψήφιο θύμα των Ρομά κατέληξε με… χειροπέδες!/Πρώτη ανάρτηση: 15-02-2017 15:34

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την συμμορία των Ρομά, όταν βρέθηκαν μπροστά σε έναν αμύθητο θησαυρό που είχε φυλαγμένο στο σπίτι του ένας 81χρονος, και πρώην ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρίας νωπών πουλερικών.

Οι Αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του 81χρονου όταν έμαθαν πως η συμμορία των Ρομά τον είχε βάλει στο μάτι. Ωστόσο από υποψήφιο θύμα ο 81χρονος κατέληξε με… χειροπέδες, καθώς αποκαλύφθηκε πως είχε κάνει την οικία του θησαυροφυλάκιο, με αντικείμενα αμύθητης αξίας που δεν ήταν δηλωμένα.

Ο 81χρονος πρώην επιχειρηματίας, είχε στην κατοχή του μέχρι και πίνακα του Ελ Γκρέκο, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν με την βοήθεια των ειδικών αν ο πίνακας είναι αντίγραφο που έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο τον ζωγράφο, ή αν είναι ακόμα και πρωτότυπο έργο. 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

Η σύλληψη του πρώην επιχειρηματία έγινε το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου στο Μαρούσι, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, τα αμύθητα ευρήματα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία που διατηρούσε ο 81χρονος άνδρας στη Μάνδρα.

ΟΙ «ΘΗΣΑΥΡΟΙ» ΠΟΥ ΦΥΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ:

(23) εικόνες βυζαντινής περιόδου

επιτάφιος

(5) άμφια

(108) αρχαία νομίσματα

πήλινη κεφαλή

το χρηματικό ποσό των (21.000) ευρώ

πίνακας μεγάλης αξίας

πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

(2) βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

(7) πιστόλια και (5) γεμιστήρες

(3) περίστροφα

επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα

τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα

πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων

χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος

μαχαίρια και σουγιάδες

ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top