ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ στη δίκη της Χρυσής Αυγής! "Που είναι ο Παύλος σου τώρα;" φώναζαν στη μάνα Φύσσα-ΦΩΤΟ ΣΟΚ

ΞΥΛΟ μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών- Πρώτη ανάρτηση: 13:14

ΞΥΛΟ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξύλο εντός της δικαστικής αίθουσας έπεσε το πρωί στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής , καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές αντιεξουσιαστών και μελών της ΧΑ. Η δικαστική αίθουσα του εφετείου μετατράπηκε σε ρινγκ με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στη μέση εκατέρωθεν υβριστικών συνθημάτων και αντικειμένων να εκσφενδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Όλα ξεκίνησαν  όταν στο βήμα ανέβηκε μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» το καλοκαίρι του 2008. Ο μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει αν δεν έμπαιναν μέσα περίπου 50 αντιφασίστες στους οποίους μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτραπεί η είσοδος. Παρά τις έντονες παρατηρήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να καταθέσει, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει με την είσοδο στην αίθουσα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και αντιφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Εφετείο.

Το ακροατήριο χωρίστηκε στα δυο  και υβριστικά συνθήματα, αντικείμενα, μπουκάλια κλπ άρχισαν να ανταλλάσσονται και από τις δύο πλευρές. Οι χρυσαυγίτες επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και κάποιοι εξ αυτών δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά στη μάνα του Φύσσα και να την ρωτήσουν: "Που είναι ο Παύλος σου τώρα;"

Οι χρυσαυγίτες φώναζαν για μια ακόμα φορά "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" ενώ διάνθισαν το υβρεολόγιό τους και με το σύνθημα "Πουστ@δες αντιφασίστες".

Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα την  παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας,  ενώ οι δικαστές αποχωρούσαν από την έδρα, διακόπτοντας τη δίκη για την ερχόμενη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

H εικόνας της "ομίχλης" μέσα στην αίθουσα, προκλήθηκε από τη χρήση πυροσβεστήρα

 

Σάλος για τον άνδρα των ΜΑΤ που φέρεται να είχε κάμερα στη στολή του

Ο κακός χαμός έχει γίνει για τον άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες, είχε κάμερα στη στολή του στο ύψος του στήθους του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του STAR, η ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζεται ότι δεν επρόκειτο τελικά για κάμερα αλλά για power bank, δηλαδή για συσκευή φόρτισης κινητού. Ωστόσο η πληροφορία έχει ήδη προκαλέσει σάλο αντιδράσεων.

Για τα επεισόδια εντός της δικαστικής αίθουσας  γίνεται έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top