«ΟΛΕΘΡΙΑ η κατάργηση της Αντιγόνης για την Παιδεία των μαθητών μας»

Η φιλόλογος Έφη Ριζά μιλά στο star.gr για τις συνέπειες και τις σκοπιμότητες της πρότασης του υπουργείου Παιδείας

«ΟΛΕΘΡΙΑ η κατάργηση της Αντιγόνης για την Παιδεία των μα

Για σταδιακή υποβάθμιση της γλωσσικής και γενικότερης παιδείας των μαθητών κάνει λόγω, μιλώντας στο star.gr η φιλόλογος Έφη Ριζά, σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση της διδασκαλίας της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

Η κυρία Ριζά σημειώνει ότι οι προτάσεις του υπουργείου τον τελευταίο καιρό οδηγούν στην εξαφάνιση των Αρχαίων Ελληνικών και τονίζει:

«Οι όποιες προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση μαθημάτων, κυρίως γλωσσικών και με αφορμή την κατάργηση της Αντιγόνης από την ύλη της Β΄ Λυκείου, ενδεχομένως να απορρέουν από την ανάγκη της διοίκησης να εξοικονομήσει πόρους, μειώνοντας τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς. Φαίνεται όμως ότι κανείς από τους διοικούντες δεν αντιλαμβάνεται τα ολέθρια αποτελέσματα που προκύπτουν σταδιακά στη γλωσσική, αλλά και στη γενικότερη παιδεία των μαθητών μας».

Η κυρία Ριζά υπογράμμισε ακόμα ότι η «διαρκής αποψίλωση καθιστά στη χώρα μας φτωχότερη τη μόρφωση με δεδομένο ότι δεν καταργείται κάτι για να τεθεί στη θέση του κάτι άλλο αντίστοιχο».

(Η κυρία Έφη Ριζά)

Δεν αποκλείει τέλος η κατάργηση ειδικά της Αντιγόνης να εμπεριέχει και άλλες σκοπιμότητες, αφού όπως τόνισε «η Αντιγόνη είναι ένα εμβληματικό έργο, το οποίο στην ουσία εκφράζει την αντίσταση του ανθρώπου απέναντι στην οποιαδήποτε μορφή εξουσίας».

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top