Η επόμενη μέρα μετά την νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια-Το Star στην Κάλυμνο

Πολεμικά πλοία και το Λιμενικό περιπολούν την περιοχή-Εκνευρισμένοι οι ψαράδες

Μετά το σκηνικό έντασης που έστησαν στα Ίμια οι Τούρκοι δίνοντας… show επικοινωνιακού χαρακτήρα, στην περιοχή επικρατεί ηρεμία αλλά και… ετοιμότητα.

Το Star βρέθηκε με τον Λάμπρο Δεμερτζή στην Κάλυμνο, όπου όπως μετέδωσε τα πράγματα ναι μεν έχουν ηρεμήσει, αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα, τόσο από την πλευρά των κατοίκων και των ψαράδων, όσο και από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό.

Περιμετρικά των Ιμίων εξακολουθούν να υπάρχουν τα Πολεμικά πλοία και το σκάφος του Λιμενικού, ενώ από την αντιπέρα πλευρά (την τουρκική), υπάρχουν τουρκικές ακταιωροί παραμένοντας στην περιοχή.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΜΕΝΟ

Μπορεί μετά την ένταση της Κυριακής τα πράγματα να ηρέμησαν, αλλά η ανησυχία των κατοίκων είναι εύλογη, καθώς δεν είναι τυχαίο που οι Τούρκοι έκαναν «βόλτα» στην περιοχή μετά την επέτειο των 21 χρόνων.

Τα σκάφη του Λιμενικού, θα παραμείνουν όλα τα επόμενα 24ωρα στην περιοχή προκειμένου να περιπολούν τα Ίμια, καθώς δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί η τουρκική προκλητικότητα.

Να σημειώσουμε, πως πέρα από το Πολεμικό Ναυτικό, είναι τρία σκάφη του Λιμενικού που περιπολούν νύχτα μέρα. Το ένα είναι βρίσκεται έξω, και άλλα δυο στο λιμάνι της Καλύμνου.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Αυτή η κατάσταση έχει εκνευρίσει και τους ψαράδες, οι οποίοι χάνουν τα μεροκάματα τους.

Ωστόσο όπως είπαν, τελειώνει η περίοδος της τσιπούρας οπότε πιστεύουν πως θα ηρεμήσουν και οι Τούρκοι με τις επιδείξεις τους με τις τουρκικές ακταιωρούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top