ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΛΙΨΗΣ! Γονείς πλακώθηκαν μεταξύ τους για προσφυγόπουλα που θέλουν να μάθουν γράμματα!

Χαμός στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Πέραμα το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με αντικείμενο την απόφαση να φοιτήσουν 25 προσφυγόπουλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν κατέκλυσαν την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star, Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, «το πλήθος ήταν χωρισμένο σε δύο “στρατόπεδα”. Από τη μια ήταν οι υποστηρικτές του προγράμματος, που επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα 25 παιδιά και από την άλλη, ήταν οι γονείς που αντιδρούν και δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Είναι διχασμένη η κοινωνία του Περάματος». 

Ο δήμαρχος, Γιάννης Λαγουδάκης έριξε τις ευθύνες για τα χθεσινά επεισόδια στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού, αλλά και στα μικρά παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Την ίδια ώρα, έξω από το δημαρχείο της πόλης στην οδό Δημοκρατίας, άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτίριο, προκείμενου να αποτρέπουν τυχόν νέα επεισόδια, ενώ την ίδια ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτών και των γονέων, έχουν συγκεντρωθεί μέλη της. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top