Θα κοιμηθούμε στην Ελλάδα, θα ξυπνήσουμε στην Αλάσκα! ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ καιρού

Χιόνια, παγετός, καταιγίδες και βροχές έρχονται σε όλη τη χώρα

Από αύριο Πέμπτη η χώρα μπαίνει και πάλι στην κατάψυξη, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι ψυχρές αέριες μάζες που κατηφορίζουν από τη Σκανδιναβία, φέρνουν πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την Κυριακή, που δείχνει να είναι η πιο.... τσουχτερή μέρα του νέου χιονιά, το θερμόμετρο στη Φλώρινα θα δείξει... θερμοκρασία Σιβηρίας -20 βαθμούς!

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, από την Παρασκευή, ανήμερα των Φώτων περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού, που θα χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις -που θα ξεκινήσουν αρχικά στην Βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα -και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει στα πελάγη τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί και πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

«Το Σαββατοκύριακο θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα έχει ολικό παγετό. Στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα δείχνει από μείον 3 - 4 βαθμούς το πρωί,  έως 2 με 3 βαθμούς το μεσημέρι. Η κατάσταση θα βελτιωθεί από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Θα πέσει χιόνι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν θα το στρώσει», τόνισε ο κύριος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης σήμερα Τετάρτη απόλαυσαν μια ηλιόλουστη μέρα, όμως τα προγνωστικά για το νέο χιονιά, που ετοιμάζεται να εισβάλλει στη χώρα μας, έβγαλε τα εκχιονιστικά στους δρόμους, για να ζεστάνουν τις μηχανές τους.

ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ο νέος χιονιάς θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τα βόρεια της χώρας, ενώ το Σάββατο θα κατηφορίσει προς τα κεντρικά. Με τον υδράργυρο να κάνει.... θεαματική βουτιά κάτω από το «0», ο παγετός το Σαββατοκύριακο θα είναι ολικός! Πανέτοιμοι δηλώνουν πάντως οι Θεσσαλονικείς, που παίρνουν τα μέτρα τους, με αλάτια και προμήθειες, για παν ενδεχόμενο!    

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Εν τω μεταξύ, από το βράδυ της Τρίτης χιονίζει στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Στα λευκά ξημέρωσαν η Κόνιτσα, πολλά χωριά στο Ζαγόρι και το Μέτσοβο, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr! Από το πρωί της Τετάρτης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες,που εδώ και μέρες επιμένουν σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, πάγωσαν τη λίμνη Χειμαδίτιδα στο Αμύνταιο της Φλώρινας. 

Σε .... παγωμένη Λίμνη των Κύκνων μεταμορφώθηκε, όμως και η λίμνη της Καστοριάς, εκεί όπου η χειμωνιάτικη φύση δημιούργησε έργα τέχνης! Οι φωτογραφίες με τα γλυπτά πάγου, που τράβηξαν επισκέπτες της πόλης, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star.

Στην ορεινή Ξάνθη, πεπειραμένοι ορειβάτες δοκίμασαν.... επιτυχώς ένα ιδιαίτερα τολμηρό, αλλά και άκρως εντυπωσιακό εγχείρημα. Έκαναν αναρρίχηση στον παγωμένο καταρράκτη του Λειβαδίτη, που είναι και ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων! Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media -και μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ -κόβουν την ανάσα...  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top