H oμάδα της Alfa Romeo Sauber F1 αποκάλυψε το C37

Ο μύθος συνεχίζεται

H oμάδα της Alfa Romeo Sauber F1 αποκάλυψε το C37

Η Ομάδα της Alfa Romeo Sauber F1 παρουσίασε τον νέο της μονοθέσιο - διεκδικητή του τίτλου - το C37, που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018. Το C37 φαίνεται πολύ διαφορετικό από το περσινό C36 – τόσο εξαιτίας των νέων τεχνικών κανονισμών, όσο και λόγω της καινούργιας τεχνικής προσέγγισης που ακολουθεί πλέον η ομάδα.

Η επιστροφή της Alfa Romeo αποκαθιστά τη φήμη ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της Formula 1 - του σημαντικότερου πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτου - και σηματοδοτεί την επιστροφή του “Quadrifoglio” στις πίστες: του θρυλικού σήματος που εμφανιζόταν στα αυτοκίνητα κορυφαίων επιδόσεων της Alfa Romeo από το 1923. Το περίφημο γούρι, έμβλημα καλοτυχίας, που βρίσκεται πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα του νέου C37 έχει μια συναρπαστική ιστορία, βαθιά ριζωμένη στον κόσμο των αγώνων.

Το πρώτο όχημα της Alfa Romeo που είχε το “Quadrifoglio” ήταν το RL, το οποίο κέρδισε την 15η έκδοση της Targa Florio το 1923 με πιλότο τον Ugo Sivocci. To ίδιο έμβλημα εμφανίστηκε και στην P2 του Brilli Peri, όταν θριάμβευσε στο πρώτο Motor Racing World Championship στη Μόντσα το 1925, κερδίζοντας τον πρώτο από τους πέντε παγκόσμιους τίτλους που απέσπασε η Alfa Romeo. Εμφανίστηκε ξανά το 1950 και 1951, όταν ο Giuseppe “Nino” Farina και ο Juan Manuel Fangio οδήγησαν στην επιτυχία τα Alfa Romeo 158 και 159 -τα περίφημα “Alfetta”- στα δύο πρώτα Παγκόσμια Πρωταθλήματα  Formula 1

Σήμερα, το θρυλικό σήμα επιστρέφει στους σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου για να δείξει σ’ όλο τον κόσμο ότι η δύναμη και η επιτυχία της φιλοσοφίας της Alfa Romeo συνεχίζεται αδιάκοπα: μια φιλοσοφία που συνίσταται στο σταθερό κυνήγι των διακρίσεων στους αγώνες, και περνά ολοκληρωτικά και στα χαρακτηριστικά των αυτοκίνητων μαζικής παραγωγής. Ο μύθος, λοιπόν, συνεχίζεται.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top