«Έτσι σκότωσα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο» - Όλα όσα είπε στον ανακριτή ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου

«Μου είπαν να τον χτυπήσω στα πόδια, αλλά τον πέτυχα στην κοιλιά»

«Έτσι σκότωσα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο» - Όλα όσα είπε στον ανακριτή ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν χθες οι τρεις φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Από τους τρεις αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενους, οι δύο βρίσκονται κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ράγισαν καρδιές στο στερνό «αντίο»- Η σύζυγος και τα παιδιά του τον αποχαιρέτησαν με ένα φιλί

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που εκτελέστηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια – Το προφίλ του

Μνήμες από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ξύπνησαν στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την εκτέλεσή του

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Μαραντόνα» - Aποκλειστικά στο Star η αδελφή του

Και οι τρεις αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, παρά την κατάθεση του 32χρονου δολοφόνου του δικηγόρου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μετά από εντολή τους.

«Πριν από έναν δύο μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι τον δικηγόρο του Φλώρου. Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μια άγνωστη κοπέλα μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ό,τι μου είπε ο Όλντι, ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του “φάει” 3.000 – 4.000 ευρώ γιατί ήξερε ότι είχε πολλά χρήματα. Εγώ έκανε παρέα με ένα παιδί, το οποίο φωνάζω “μικρό”. Του πρότεινα να κάνουμε τη δουλειά μαζί και να πάρουμε από 10.000 ευρώ και αυτός δέχθηκε», κατέθεσε στην απολογία του ο 32χρονος.

Λεπτομερέστατη είναι επίσης η περιγραφή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξα και μπήκαμε. Εκεί βρήκαμε τον Ζαφειρόπουλο και άλλον έναν δικό του. Ο μικρός άρχισε να λέει ψέματα ότι ήρθαμε για μια υπόθεση ενός δικού μας που τον έπιασαν για ληστείες. Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο μικρός είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου για να τον κάνουμε να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε. Του ζητήσαμε επίσης κάποια χαρτιά από τη δικογραφία και εκείνος μας πήγε σε ένα γραφείο και μας έδειξε ό,τι ζητήσαμε», είπε και κατέληξε:

«Ο μικρός πήρε τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή τον άκουσα να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει “γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα”. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύριζα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top