Εκτιμητής της Αστυνομίας έκλεβε την… Αστυνομία – Αντικαθιστούσε ακριβά κοσμήματα με ψεύτικα

Κάτι αντίστοιχο φέρεται να είχε κάνει και με τα κλοπιμαία από τη σπείρα των Ρομά

Σάλος έχει προκληθεί στην ελληνική αστυνομία, καθώς γνωστός εκτιμητής τον οποίο χρησιμοποιούσαν πολλές υπηρεσίες για την καταγραφή κλοπιμαίων, κατηγορείται ότι αντικαθιστούσε ακριβά κοσμήματα με ψεύτικα.

Όταν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν τους ληστές με το σίδερο, για την εκτίμηση  φωτογράφησαν τα κλοπιμαία.

Κάποια αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα έπρεπε να τα στείλουν στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων όπως γίνεται πάντα. Πριν τα στείλουν συνεργάστηκαν με τον 63χρονο για να κάνει μια πρόχειρη εκτίμηση για την αξία τους και να τους παραδώσει τη λίστα.

Όταν ο εκτιμητής τους τα επέστρεψε, κάνοντας αντιπαραβολή με τις φωτογραφίες διαπίστωσαν ότι κάποια από αυτά δεν ήταν τα ίδια.

Οι αστυνομικοί, τον κατηγορούν ότι αντικαθιστούσε ακριβά κοσμήματα, με faux bijoux. Για παράδειγμα, όπως υποστηρίζουν, τους επέστρεφε μια ψεύτικη αλυσίδα και στη λίστρα έγραφε ότι η αξία της ήταν 5 ευρώ.

Όταν του είπαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο εκτιμητής  φέρεται να τους απάντησε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και τα είχε μπλέξει με άλλα που είχε στο κατάστημα που διατηρεί στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν τους επέστρεψε τα δικά τους, τα οποία μάλιστα δεν βρέθηκαν. Έτσι τον συνέλαβαν και την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο εν λόγω εκτιμητής, μέχρι το 2014 ήταν στη λίστα των δικαστικών εκτιμητων της εισαγγελίας. Όπως λένε οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μόνο αυτούς. Συνεργάστηκαν με τον 63χρονο γιατί είναι γνωστός στον χώρο του και προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.

Οι αστυνομικοί κατηγορούν τον εκτιμητή ότι κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και με κοσμήματα από την σπείρα των Ρομά η οποία έμπαινε σε σπίτια επωνύμων. Για την υπόθεση είχε κατηγορηθεί γνωστός μπον βιβέρ. Η λεία της συμμορίας ήταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top