Δολοφονία Δώρας: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος του δολοφόνου της

Το «λάθος» που τον πρόδωσε και οι κινήσεις του μετά το άγριο έγκλημα

Έναν 58χρονο Έλληνα, σεσημασμένο και τοξικομανή προσήγαγαν σήμερα οι Αρχές για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β΄Νεκροταφείο, πριν από 20 μέρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 58χρονος ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, φέρεται να έχει ομολογήσει το φονικό, ενώ μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από τις αστυνομικές αρχές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Star στο σπίτι της οικογένειας Ζέμπερη λίγο μετά τα νέα της σύλληψης υπόπτου

Η δικηγόρος της οικογένειας Ζέμπερη στο Star - «Η οικογένεια επιθυμεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία του δράστη»

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΛΗΣΤΕΙΑ – ΤΟ «ΜΟΙΡΑΙΟ» ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ

Όπως όλα δείχνουν, η άτυχη εφοριακός έχασε τόσο άγρια και άδικα τη ζώη της για μια τσάντα και ένα κινητό. Ο 58χρονος πήγε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β΄Νεκροταφείο με στόχο να βρει υποψήφια θύματα για να τα ληστέψει.

Έφτασε εκεί με ένα παλιό μηχανάκι που είχε στην κατοχή του, και «έπεσε» πάνω στη Δώρα η οποία εκείνη την ώρα ήταν πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της φίλου.

Όταν προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα και το κινητό, εκείνη αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να την κατακρεουργήσει με 14 μαχαιριές.

Με το που έφυγε από το νεκροταφείο όμως, έκανε ένα «μοιραίο» λάθος καθώς ξέχασε να απενεργοποιήσει το κινητό, ενώ κατευθυνόταν προς την Ομόνοια για να το πουλήσει, και έται το κινητό έδωσε στίγμα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Αρχικά οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας, ενώ το στίγμα τους οδήγησε στην περιοχή της Ομόνοιας όπου και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι.

Ερευνώντας οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταστηματάρχη στον οποίο ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό. Αμέσως έγινε διασταύρωση στοιχείων. Καθώς ο δράστης ήταν σεσημασμένος οι αστυνομικοί έφτασαν εύκολα στην ταυτότητά του και έτσι η έρευνα έγινε συγκεκριμένη.

Το πρωί σήμερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κινούνταν και πάλι στα πέριξ της Ομόνοιας. Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top