Εξαρθρώθηκε συμμορία «νονών της νύχτας»-Θύμα του κυκλώματος μιλά αποκλειστικά στο Star

Ανάμεσα τους ήταν και αστυνομικοί

Κύκλωμα νονών της νύχτας μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί που εκβίαζε καταστηματάρχες για προστασία εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το ένα από τα θύματα τους μίλησε στην κάμερα του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα.

«Ένα απόγευμα που ήμουν στο μαγαζί μόνος μου ένα φίλο, μπήκαν μέσα στο μαγαζί δυο φουσκωτοί μπράβοι και μου είπαν ότι επειδή εσύ οικονομάς, θα οικονομάμε και εμείς» δήλωσε.

Οι φουσκωτοί αναλάμβαναν να λύσουν και τις διαφορές μεταξύ τρίτων προσώπων ενώ φρόντιζαν με την παρουσία τους να δείξουν στους  καταστηματάρχες ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος παρά μόνο να υποκύψουν και να πληρώσουν.

Δεκαέξι Έλληνες και τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.Οι κακοποιοί είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες και εκβίαζαν πάνω από  61 καταστηματάρχες στα βόρεια και νότια προάστια.

Το μηνιάτικο της προστασίας έφτανε μέχρι τις 2500 ευρώ. Για μικροεξυπηρετήσεις έπαιρναν 200 και 500 ευρώ. Όποιος δεν υπέκυπτε δέχονταν επίθεση.

Στην μια ομάδα  «εγκέφαλος» ήταν ένας 59χρονος με το ψευδώνυμο «Ψηλός» με υπαρχηγό τον «Μαλλιά».

Στην δεύτερη μαφιόζικη οργάνωση «εγκέφαλοι» ήταν δυο αδέρφια.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ρόλο εισπράκτορα. Ο ένας σύμφωνα με τις καταγγελίες, φρόντισε το κύκλωμα των εκβιαστών να προξενήσει καταστροφές σε κατάστημα γιατί του απέλυσαν την φίλη του ενώ ο δεύτερος  μεσολάβησε για να χτυπηθούν ένας οδηγός λεωφορείου και ο ιδιόκτητης ταξιδιωτικού γραφείου επειδή το ζήτησαν οι ανταγωνιστές τους.

Το λόγο έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, ενώ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top