Αν θέλεις να φτιάξεις την πιο νόστιμη και γρήγορη πίτα με ζύμη γιαουρτιού και μπέικον δες τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Υλικά για τη ζύμη
· 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. , συν έξτρα
· 1½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1 πρέζα αλάτι
· 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση
· 10 φέτες μπέικον
· 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
Υλικά για τη σάλτσα
· 1κ.σ. ελαιόλαδο
· 15 ντοματίνια
· 1σκ. σκόρδο
· 1/2 κ.γ ρίγανη ξερή
· αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 1κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κ.σ σουσάμι
· γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση για τη ζύμη
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
· Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
· Σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
· Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
· Αποσύρουμε και τα πιέζουμε με πιρούνι ώστε να σπάσουν.
· Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Εκτέλεση για τη σύνθεση
· Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ζυμαράκια ίσης ποσότητας και ανοίγουμε τα 2 από αυτά, σε διάμετρο 25 εκ., επάνω σε λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
· Στα 2 ζυμαράκια απλώνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας με τα ντοματίνια, τις μισές φέτες μπέικον και τη μισή ποσότητα κασέρι τριμμένο.
· Σκεπάζουμε τις πίτες με τα άλλα 2 ζυμαράκια και κλείνουμε καλά.
· Ζεσταίνουμε το τηγάνι πολύ καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα την πίτα μας.
· Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 7 λεπτά.
· Αλείφουμε με ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
· Σερβίρουμε ζεστή με γιαούρτι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.