Πανεύκολη πίτα με ζύμη γιαουρτιού και μπέικον

O Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει tips για να φτιάξετε γρήγορα πίτα

Αν θέλεις να φτιάξεις την πιο νόστιμη και γρήγορη πίτα με ζύμη γιαουρτιού και μπέικον δες τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Υλικά για τη ζύμη

· 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. , συν έξτρα

· 1½ κ.γ μπέικιν πάουντερ

· 1 πρέζα αλάτι

· 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για τη γέμιση

· 10 φέτες μπέικον

· 150 γρ. κασέρι, τριμμένο

Υλικά για τη σάλτσα

· 1κ.σ. ελαιόλαδο

· 15 ντοματίνια

· 1σκ. σκόρδο

· 1/2 κ.γ ρίγανη ξερή

· αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· 1κ.σ ελαιόλαδο

· 1 κ.σ σουσάμι

· γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση για τη ζύμη

· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

· Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

· Σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

· Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

· Αποσύρουμε και τα πιέζουμε με πιρούνι ώστε να σπάσουν.

· Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Εκτέλεση για τη σύνθεση

· Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ζυμαράκια ίσης ποσότητας και ανοίγουμε τα 2 από αυτά, σε διάμετρο 25 εκ., επάνω σε λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

· Στα 2 ζυμαράκια απλώνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας με τα ντοματίνια, τις μισές φέτες μπέικον και τη μισή ποσότητα κασέρι τριμμένο.

· Σκεπάζουμε τις πίτες με τα άλλα 2 ζυμαράκια και κλείνουμε καλά.

· Ζεσταίνουμε το τηγάνι πολύ καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα την πίτα μας.

· Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 7 λεπτά.

· Αλείφουμε με ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.

· Σερβίρουμε ζεστή με γιαούρτι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top