Mία εύκολη (αλλά πεντανόστιμη) συνταγή μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Φαρφάλες με μανιτάρια και ρικότα. Ένα πιάτο ζυμαρικών που θα απολαύσεις!
Υλικά:
- 500 γρ. Ζυμαρικά φαρφάλες
- 400 γρ. λευκά μανιτάρια
- 3 Σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 240 γρ. Τυρί ρικότα
- 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
- 2 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1/6 ματσάκι Φρέσκο σχοινόπρασο
- Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαφριά σούπα με γαλοπούλα και λαχανικά δια χειρός Γιώργου Μαζωνάκη
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, για βράσιμο αλ ντέντε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα σκουπίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί ώστε να φύγουν τα χώματα ή τα ξεφλουδίζουμε με ενα μικρό μαχαίρι, τα κόβουμε κάθετα μαζί με το ποδαράκι τους σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό .
- Προσθέτουμε ½ κούπα νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι έως ότου εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς υγρά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα,λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.