MasterChef 2022: Total buffalo

Μία συνταγή του σεφ Γιώργου Παπαδόπουλου

«Total buffalo» ήταν η ονομασία του πιάτου αντιγραφής στη δοκιμασία αποχώρησης των Τζόναθαν, Ελπίδας και Καλλιόπη. Ένα πιάτο με θέμα το βουβάλι και ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες.

Η πρώτη ψηφοφορία για τους Κόκκινους - Οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση

Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες, σας παραθέτουμε τα υλικά και τη συνταγή βήμα - βήμα!

total buffalo

Μία συνταγή του σεφ Γιώργου Παπαδόπουλου

Για το φιλέτο από βουβάλι

Υλικά

  • 200 γρ. φιλέτο από βουβάλι
  • 30 γρ. βούτυρο από βουβάλι (για το σουμάκι)
  • 5 γρ. σουμάκι
  • 50 γρ. βουβαλίσιο βούτυρο (για το τηγάνι)
  • Ανθός από αλάτι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε το φιλέτο από βουβάλι και το τοποθετούμε σε μία σακούλα vacuum.
  • Ενσωματώνουμε το βούτυρο με το σουμάκι και το προσθέτουμε μέσα στη σακούλα.
  • Το κάνουμε vacuum και μαγειρεύουμε στο roner στους 65 βαθμούς για περίπου 20λεπτά υπολογίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία στους 52 βαθμούς.
  • Έπειτα σε ένα τηγάνι βάζουμε βουβαλίσιο βούτυρο, φρέσκο θυμάρι και περνάμε το φιλέτο για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
  • Το αφήνουμε για 2-3λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το περνάμε από πούδρα ντομάτας.
  • Κρατάμε τα ζουμιά που θα βγάλει το κρέας μας για να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Για την κρέμα τραχανά

Υλικά

  • 100 γρ. ξινός τραχανάς από βουβαλίσιο γάλα
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο βουβαλίσιο
  • ½ λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον τραχανά σε μία κατσαρόλα με τον ζωμό κοτόπουλο και το γάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  • Βάζουμε τον τραχανά μέσα στο thermomix, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα και το χτυπάμε για 7 λεπτά.
  • Έπειτα περνάμε από μία σίτα.

Για το ζελέ από βουβαλίσιο γάλα

Υλικά

  • 250 γρ. γάλα βουβαλίσιο
  • 4 τμχ ζελατίνες
  • 1 γρ. κάρυ
  • 1 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
  • Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το κάρυ και το αλάτι να πάρουν μια βράση.
  • Εκτός φωτιάς βάζουμε τις ζελατίνες και απλώνουμε το γάλα σε ένα ταψάκι με πάχος 3 χιλιοστά. Αφού κρυώσει κόβουμε σε λωρίδες 17x3 εκατοστά.

Για το βουβαλίσιο βούτυρο με μεδούλι (για την σάλτσα)

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο από βουβάλι
  • Μεδούλι από μισό κόκκαλο
  • ½ ξύσμα λεμόνι
  • 2 γρ. ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε το κόκκαλο στον φούρνο στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ομογενοποιούμε.
  • Έπειτα το κάνουμε ρολό μέσα σε ζελατίνα και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο προτού το χρησιμοποιήσουμε.

Για την σάλτσα με μεδούλι και βούτυρο βουβαλίσιο

Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο (για το σοτάρισμα)
  • 50 γρ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μανιτάρι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Χυμοί από το βουβαλίσιο φιλέτο
  • 50 γρ. βούτυρο με μεδούλι
  • 1 γρ. xantana

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για μερικά λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να κατέβει στα ¾.
  • Έπειτα βάζουμε τους χυμούς του κρέατος από τη σακούλα.
  • Αφήνουμε να πέσει στο ½ και στη συνέχεια δένουμε με το βούτυρο από σουμάκι και περνάμε από σίτα.

Για τη σαλάτα από βλαστούς

Υλικά

  • 10 γρ. μυρώνια
  • 10 γρ. φακές
  • 10 γρ. αρακάς φρέσκος
  • 10 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 10 γρ. ραπανάκια
  • 10 γρ. μπρόκολο
  • Ανθός αλατιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις φύτρες ανά είδος, βάζουμε λίγο ανθό αλατιού ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα, στην άκρη του πιάτου και την απλώνουμε με σπάτουλα κατά μήκος του πιάτου.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο πάνω από τον τραχανά.
  • Παράλληλα του φιλέτου τοποθετούμε μια λωρίδα από το ζελέ και επάνω την σαλάτα από τους βλαστούς.
  • Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα κανατάκι.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top