Το καλοκαίρι ήρθε! Ώρα να απολαύσουμε γλυκά ψυγείου!

Είναι δροσερά και μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Oι ζέστες έχουν αρχίσει  και είναι καιρός να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου. Διάλεξε μία από τις παρακάτω συνταγές του Λάμπρου Βακιάρου και του Σταύρου Βαρθαλίτη και... καλή απόλαυση! 

Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας του Λάμπρου Βακιάρου

Υλικά για το γλυκό ψυγείου 

Για το μπισκότο
100 γρ. μπισκότα 
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
50 γρ. αμύγδαλα με φλούδα
Για την κρέμα γιαουρτιού
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά
200 γρ. Μέλι
Για τα κεράσια και το ζελέ βυσσινάδας
500 γρ. κεράσια
240 γρ. βυσσινάδα συμπυκνωμένη
500 γρ. νερό
10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση της συνταγής για το μπισκότο και τα κεράσια

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και με τα ακροδάχτυλα μας ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα.

Βήμα 3

Σε ένα μεσαία προς μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου και με τα δάχτυλα / παλάμη απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα κεράσια και ψήνουμε μαζί με τη βάση του μπισκότου για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κεράσια και το μπισκότο να κρυώσουν.

Βήμα 5

Παράλληλα για την κρέμα γιαουρτιού, σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και το μέλι έχοντας κρατήσει 2-3 κ.σ. γιαούρτι σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε λίγο πριν το βρασμό, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά.

Βήμα 6

Το προσθέτουμε στο μπολ και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το ζελέ βυσσινάδας

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για 5’.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την συμπυκνωμένη βυσσινάδα, το νερό και δίνουμε μία βράση.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε της μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στρίψει πολύ καλά.

Βήμα 4

Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε και τα ψητά κεράσια.

Για τη σύνθεση

Βήμα 1

Αδειάζουμε τη κρέμα γιαουρτιού πάνω από το κρύο μπισκότο και στη συνέχεια με ένα κουτάλι, αδειάζουμε το ζελέ με τα κεράσι πάνω από το γιαούρτι.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

Mαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα του Σταύρου Βαρθαλίτη 

Υλικά για το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου

Για το σιρόπι
•    250 γρ. νερό
•    250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    2-3 φύλλα βασιλικού

Για την κρέμα βανίλιας

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    800 γρ. γάλα
•    150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    80 γρ. κορν φλάουρ
•    2 κρόκοι
•    1 βανίλια Μαδαγασκάρης
•    80 γρ. βούτυρο
Για το στήσιμο
•    200 γρ. ζελέ σκόνη με γεύση φράουλα
•    300 γρ. νερό βραστό
•    400 γρ. νερό κρύο
•    2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
•    7-8 φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Για το σιρόπι μας

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαφανίσει.

Αφαιρούμε σε ένα μακρόστενο σκεύος με τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα βανίλιας

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια μαγαδασκάρης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα μας.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μισό γάλα, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις πάρει μία βράση το γάλα, βγάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ μας ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα ξύνοντας το πάτο προσεκτικά για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Για το στήσιμο

Βουτάμε τα μπισκότα μας στο σκεύος με το σιρόπι και αρχίζουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 26*35 και κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.

Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα μας και απλώνουμε, στρώνουμε με μία μαρίζ να πάει παντού και να κλείσει όλες τις τρύπες για να κρατήσει το ζελέ μας αργότερα.

Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1:30-2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσει ο ζελές πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό για να βοηθήσουμε να παγώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε τις φράουλες κομμένες σε μικρό καρέ να πάνε παντού και με έναν δοσομετρητή ή με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ πάρα πολύ καλά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top