Τρεις υπέροχες συνταγές από τους κριτές του MasterChef

Τι έφτιαξαν Κοντιζάς, Κουτσόπουλος και Ιωαννίδης στο πρώτο MasterClass

Oι τρεις κριτές του MasterChef 5 μεγαλούργησαν στο πρώτο MasterClass την περασμένη Κυριακή δίνοντας στους διαγωνιζόμενους 3 συνταγές.

Xοιρινό με λαχανικά και κίτρινο ρύζι

Ένα απολαυστικό κανόλι σουφλέ από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Υλικά για το σουφλέ:

80 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια αλεύρι
360 γραμμάρια γάλα
280 γραμμάρια σοκολάτα
10 κρόκοι αυγού
240 γραμμάρια ασπράδι
Λίγο φυστίκι Αιγίνης

Υλικά για την κρέμα:

360 γραμμάρια γάλα
Φρέσκια βανίλια
80 γραμμάρια κρόκοι αυγών
120 γραμμάρια ζάχαρη  
36 γραμμάρια κορν flour
30 γραμμάρια βούτυρο

Για το τελείωμα της πατισερί:

340 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια πραλίνα
2 γραμμάρια αλάτι

Υλικά για κανόλι:

150 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κακάο
Άχνη ζάχαρη 30 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι το γλυκού κανέλα
20 γραμμάρια ηλιέλαιο
10 γραμμάρια μπράντι
Σπόροι τόνκα
1 αυγό
1 lime
50 γραμμάρια μαυροδάφνη

Για την κρέμα

Για την κρέμα βάζουμε και χτυπάμε γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, corn flour, βανίλια, αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, όσο η κρέμα είναι ζεστή. Παράλληλα σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τη μαρέγκα και το μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά το μείγμα. Αφού το αποσύρουμε προσθέτουμε στο μείγμα την πραλίνα και το βούτυρο.

Εκτέλεση για σουφλέ

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Για το ψήσιμο στο φούρνο αλευρώνουμε τις βάσεις και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 14 λεπτά.  

Εκτέλεση για κανόλι:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση για τα κανόλι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε όλα για να γίνουν ένα σώμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κανόλι μια ζυμαρομηχανή. Τα τηγανίζουμε στην φριτέζα. Σερβίρουμε τα κανόλι και το σουφλέ μαζί.

Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι από τον Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά :

50 γραμμάρια σκόρδο
50 γραμμάρια τζίντζερ
50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
1 κιλό λάχανο
40 γραμμάρια Μίσο
50 γραμμάρια Gochujang
11 γραμμάρια αλάτι
Σουσάμι άσπρο και μαύρο
1 ματσάκι κόλιανδρος
1 ματσάκι μαϊντανός
δυο κουταλιές της σούπας Μίριν
50 γραμμάρια Παλαιωμένο αρσενικό Νάξο
Χτεσινό ρύζι ατμού  (για πέντε μερίδες )

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.  Βάζουμε σε μια μπασίνα το τζίντζερ, το σκόρδο πάστα και τις πάστες από το μίσο και ανακατεύουμε καλά.
 
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο λάχανο στη μπασίνα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα βάζο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ρύζι και τηγανίζουμε το ρύζι με τα δυο είδη σουσαμιού.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε το λάχανο ξεχωριστά.
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε μαϊντανό, το ρύζι, το αρσενικό Νάξου και το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε μίριν στο πιάτο.

Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

Υλικά:

σπαγγέτι No5 500 γραμμάρια
220 γραμμάρια Γουαντσιάλε κομμένο σε κύβους
200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ολόκληρο σκόρδο με τη φλούδα
1 ολόκληρο αυγό
4 κρόκοι αυγών
Φρέσκο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυριά μαζί με τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που αναφέρονται στη συσκευασία.
Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γουαντσιάλε μαζί με το σκόρδο και μόλις γίνει τραγανό σβήνουμε με το κρασί.
Βγάζουμε από το νερό τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το γουαντσιάλε. Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά από το βραστό νερό μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει η κρέμα.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με ξύλινη κουτάλα κρατώντας τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς.
Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο φρέσκο πιπέρι.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top