Σου αρέσουν τα κέικ; Δοκίμασε αυτές τις συνταγές

Ο Λάμπρος Βακιάρος σας δείχνει πώς να τα ετοιμάσετε

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που μπορείτε να το φάτε από το πρωί έως το βράδυ: είτε μαζί με τον καφέ, είτε ως επιδόρπιο.

Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα ίδια cake, δοκιμάστε δύο συνταγές του Λάμπρου Βακιάρου.

Υπέροχο cake με βουτυρόκρεμα 

Κέικ με βουτυρόκρεμα 

Υλικά για ένα κέικ 

240 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. γάλα + 120 γρ.
15 γρ. χυμό λεμόνι
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη
1 αυγό + 4 ασπράδια
150 γρ. γεμιστά μπισκότα (τριμμένα)
320 γρ. κούπες αλέυρι ΓΟΧ
4 γρ. baking powder
4 γρ. μαγειρική σόδα 

Για την κρέμα 

250 γρ. βούτυρο
360 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. γεμιστά μπισκότα 

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Επίσης, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα (60 γρ.) και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη. 

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το «φουέ» χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει και να πάρει ένα σχετικά άσπρο χρώμα. 

Προσθέτουμε τα ασπράδια και το αυγό ένα-ένα. Μόλις το πρώτο ομογενοποιείται στο μείγμα συνεχίζουμε με το επόμενο. Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα με το λεμόνι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. 

Παράλληλα στο μούλτι, πολτοποιούμε τα μπισκότα (όχι πάρα πολύ) και στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Σε αυτό το σημείο για ευκολία, πολτοποιούμε και τα μπισκότα για την κρέμα από το βήμα 7 σε πολύ τριμμένη σκόνη. 

Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και με μια μαρίζ ή μια κουτάλα ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα. Βάζουμε το γάλα (120 γρ.) και το ομογενοποιούμε και αυτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκ., στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. 

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το εσωτερικό του κέικ. Το αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. 

Παράλληλα, για την κρέμα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε 2-3 δόσεις έχοντας χαμηλώσει στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ. Μόλις δούμε ότι έχουν ομογενοποιηθεί καλά, προσθέτουμε τα καλά θρυμματισμένα μπισκότα (από το βήμα 4) και ομογενοποιούμε με τη βουτυρόκρεμα. 

Αλείφουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το κρύο κέικ και στολίζουμε με έξτρα μπισκότα.

 

 Δείτε βήμα- βήμα πως να φτιάξετε το μεξικάνικο κέικ 

Μεξικάνικο κέικ tres leches 
 

Υλικά

Για τη βάση του κέικ 
6 μεσαία αυγά διαχωρισμένα
1 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 συσκευασία dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα) 
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ
1/2 φλ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το topping
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
κανέλα για το πασπάλισμα 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top