Σολομός με γλυκόξινη σάλτσα και σαλάτα κους κους

Ολόκληρη η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μία ιδιαίτερη συνταγή έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος τα πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ έφτιαξε σολομό με γλυκόξινη σάλτσα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά 
Για τη σάλτσα
•    30 γρ. ελαιόλαδο
•    100 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
•    6 γρ. τζίντζερ
•    120 γρ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι
•    45 γρ. σόγια
•    25 γρ. μέλι
 
Για το σολομό
•    4 φέτες ή ένα μεγάλο κομμάτι σολομό
•    Αλάτι – πιπέρι
•    1 λεμόνι ή λάιμ (κομμένο σε λεπτές φέτες)
•    20 γρ. λευκό σουσάμι
•    Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο (για το γαρνίρισμα)
 
Για τη σαλάτα κους κους
•    360 γρ. κούπα νερό
•    1 κούπα κουσκούς
•    45 γρ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι ΠΑΝ
•    15 γρ. μουστάρδα
•    25 γρ. μέλι
•    120 γρ. ελαιόλαδο
•    1 πιπεριά φλωρίνης (κομμένη σε κύβους)
•    2 αγγουράκια (κομμένα σε κύβους)
•    1 κούπα τοματίνια (ψιλοκομμένα)
•    Αλάτι – πιπέρι

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top