Μία ιδιαίτερη συνταγή έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος τα πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ έφτιαξε σολομό με γλυκόξινη σάλτσα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
Για τη σάλτσα
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 6 γρ. τζίντζερ
• 120 γρ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι
• 45 γρ. σόγια
• 25 γρ. μέλι
Για το σολομό
• 4 φέτες ή ένα μεγάλο κομμάτι σολομό
• Αλάτι – πιπέρι
• 1 λεμόνι ή λάιμ (κομμένο σε λεπτές φέτες)
• 20 γρ. λευκό σουσάμι
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο (για το γαρνίρισμα)
Για τη σαλάτα κους κους
• 360 γρ. κούπα νερό
• 1 κούπα κουσκούς
• 45 γρ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι ΠΑΝ
• 15 γρ. μουστάρδα
• 25 γρ. μέλι
• 120 γρ. ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά φλωρίνης (κομμένη σε κύβους)
• 2 αγγουράκια (κομμένα σε κύβους)
• 1 κούπα τοματίνια (ψιλοκομμένα)
• Αλάτι – πιπέρι