Το ριζότο της Δάφνης! Με καπνιστό σολομό, μασκαρπόνε και ρόκα

Το απόλυτο comfort food σε μόλις 30 λεπτά!

Ας φτιάξουμε ριζότο με καπνιστό σολομό, μασκαρπόνε και ρόκα! Όταν θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο για να ευχαριστήσω τους φίλους μου, μία καθημερινή μετά τη δουλειά, πάντα καταφεύγω σε αυτό το ριζότο, γιατί είναι απλά το πιο εύκολο ριζότο στον κόσμο!


Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση υλικών, μόνο να είσαι από πάνω, αλλά οκ μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Και πάνω απ’όλα έχει αυτή την τέλεια, κρεμώδη, λεμονένια υφή και γεύση που το καθιστά το απόλυτο comfort food, σε μόνο 30 λεπτά. Enjoy!

Υλικά


• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 350 ρύζι τύπου Arborio
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
• 200 γρ καπνιστός σολομός,
• 85 γρ τυρί μασκαρπόνε
• 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Ξύσμα από ένα λεμόνι και ο χυμός του
• 2 χούφτες φύλλα ρόκας

Εκτέλεση


1. Για να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στο μαγείρεμα του ριζότο με καπνιστό σολομό, προετοιμάζουμε όλα μας υλικά από πριν.

2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.

3. Βγάζουμε 2-3 λεπτές φέτες από τη συσκευασία του σολομού και τυλίγουμε καθεμία σε ρολάκι. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε το πιάτο κατά το σερβίρισμα. Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό.

4. Φτιάχνουμε 1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών διαλύοντας 3 κύβους λαχανικών σε 1.5 λίτρο νερό.

5. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

6. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Αυτή η διαδικασία θα θωρακίσει το ρύζι για να μην μας λασπώσει.

7. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν υποψία χρώματος οι κόκκοι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αρχίζουμε τη διαδικασία του ριζότο ρίχνοντας αρχικά 3 κουτάλες ζωμό, πάντα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει.

8. Ξέρουμε ότι είναι ώρα να ρίξουμε την επόμενη ποσότητα ζωμού όταν, ανακατεύοντας, μπορούμε να δούμε τον πάτο της κατσαρόλας. Αυτή η σταδιακή διαδικασία μαγειρέματος, επιτρέπει στο ρύζι να απελευθερώσει το άμυλό του, προσφέροντας τη χυλώδη/κρεμώδη υφή που όλοι αγαπάμε στα ριζότο.

9. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε, καθώς ανά τύπο/μάρκα ρυζιού διαφέρουν ελαφρώς οι χρόνοι μαγειρέματος.

10. Όταν έχει φτάσει το ριζότο σε σημείο al dente, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο ριζότο όλα τα υλικά που είχαμε προετοιμάσει στην αρχή: τον ψιλοκομμένο σολωμό, τη ρόκα, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Καθώς ομογενοποιούμε τα υλικά, το ριζότο φυσικά συνεχίζει και μαγειρεύεται από τη θερμοκρασία που είχε αποκτήσει κατά το μαγείρεμα.

11. Σερβίρουμε το ριζότο με καπνιστό σολομό σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με μπόλικο φρέσκο πιπέρι, έξτρα ωμή ρόκα, και διακοσμούμε το πιάτο με το «τριανταφυλάκι» σολομού που είχαμε φτιάξει στην αρχή. Το τελευταίο δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα! Η αντίθεση στη γεύση και την υφή μεταξύ του ωμού και μαγειρεμένου σολομού κάνει την κάθε πιρουνιά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: coverstory.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top