Διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου

Πώς να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου

Δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις εάν δουλεύεις πολλές ωραίες και ο χρόνος με τα παιδιά σου είναι περιορισμένος. Καλός ή κακώς στη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι γονείς τρέχουν για να προλάβουν χίλια πράγματα μέσα στη μέρα.

Στόχος αυτού του άρθρου είναι να σου δώσει μερικές ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου στην καθημερινότητα. Δεν χρειάζεται να είναι χρόνος που θα «γεννήθει» από το πουθενά αλλά χρόνος από τη ρουτίνα  που όμως θα είναι πιο διασκεδαστικός και ουσιώδης για τα παιδιά.

Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας όταν έχετε φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα

Η ώρα του φαγητού 

Προσπαθήσε να τρώτε μαζί. Το τραπέζι μπορεί να γίνει ένας παραγωγικός χώρος συζητήσεων και να δώσει στα παιδιά την αίσθηση της ομάδας. Επίσης καλό θα ήταν μετά το φαγητό να έχει και το παιδί μια αρμοδιότητα, για παράδειγμα να μαζέψει το πιάτο του από το τραπέζι. Έτσι θα νιώσει ότι συμβάλλει στις υποχρεώσεις της οικογένειας. 

Η ώρα της χαλάρωσης

Μαζί μπορείτε να παίξετε ένα επιτραπέζιο, να δείτε μια ταινία, να τα αφήσεις να σου παίξουν μια παράσταση ή να σου διηγηθούν αυτά μια ιστορία.

Το καλό παράδειγμα 

Οι γονείς είναι τα παραδείγματα προς μίμηση. Αφήστε τα κινητά και τα τάμπλετ και το απίστευτο σκρολάρισμα. Αντιθέτως δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά που θα μπορείτε να περνάτε χρόνο όλοι μαζί. 

Στη βόλτα

Όταν θα βγείτε από το σπίτι, είτε πηγαίνετε βόλτα με το αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια, ξεκίνα να περιγράφεις και μίλησε για αυτά που βλέπετε. Παίξτε παιχνίδια που καλλιεργούν τη μνήμη, τη φαντασία.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top