5 τρόποι να διαχειριστείς το στρες που σου προκαλεί η δουλειά

Διεθνής Ημέρα Κατά Του Στρες η σημερινή και ευκαιρία... να βρούμε λύση!

Κυριαρχεί στην καθημερινότητα μας, μας φορτίζει με αρνητικές σκέψεις, μας κάνει να υπολειτουργούμε, να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να είμαστε παραγωγικοί. Το άγχος στη δουλειά είναι καταστροφικό - και καθόλου δημιουργικό. Με αφορμή, λοιπόν, την «Διεθνής Ημέρα Κατά του Στρες», μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές συμβουλές για να διαχειριστούμε το στρες στη δουλειά και να είμαστε productive!

Ερωτικές προβλέψεις Νοεμβρίου από την Άση Μπήλιου

Ξεκίνα διαφορετικά την ημέρα σου
Μην διαβάζεις το εταιρικό email με το που ανοίξεις τα μάτια σου στο κρεβάτι, καθώς πιέζεις τον εαυτό σου με αδιανόητα επίπεδα stress χωρίς λόγο. Αγόρασε ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι, αντί για το κινητό σου, σήκω από το κρεβάτι και κάνε για λίγα λεπτά yoga ή stretching που θα σε χαλαρώσουν. Απόλαυσε μετά το πρωινό σου και ξεκίνα μετά για τη δουλειά με ήσυχο το κεφάλι σου. 

Ανάλαβε όσα μπορείς και θέσε όρια
Δεν είναι εφικτό να αναλαμβάνεις διαρκώς επιπλέον πράγματα στη δουλειά και αυτό είναι κάτι που οφείλεις στον εαυτό σου να εκφράσεις. Θέσε συγκεκριμένα όρια που θα σου επιτρέπουν να εργάζεσαι σε λογικούς ρυθμούς, κάνοντας ποιοτικά τη δουλειά σου και χωρίς να καταρρέεις από το άγχος. Επιπλέον, κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου σου, διαβάζοντας για παράδειγμα τα email στο λεωφορείο για το γραφείο ή φτιάχνοντας μια to-do λίστα για την επόμενη μέρα πριν από το σχόλασμα.

5 τρόποι να διαχειριστείς το στρες που σου προκαλεί η δουλειά

Κάνε διαλείμματα
Όταν δουλεύεις ασταμάτητα, όχι μόνο δεν αποδίδεις όσο θα έπρεπε, αλλά ταυτόχρονα αγχώνεσαι περισσότερο. Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις διαλείμματα που σε ανακουφίζουν σε όλα τα επίπεδα.

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν είχες μια άσχημη μέρα

Κάνε σωστές διατροφικές επιλογές
Απόρριψε τις επεξεργασμένες τροφές και το comfort food με ζάχαρη και αυξημένα λιπαρά, προσπαθώντας πάντα να τρως περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καλές πρωτεΐνες. Θα δεις ότι η διατροφή συμβάλει κατά πολύ στη διαχείριση του άγχους.

Ανάπνευσε
Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού, θυμήσου το πιο απλό που δεν είναι άλλο από το ότι πρέπει να αναπνεύσεις. Πάρε βαθιές ανάσες που θα σε ηρεμήσουν, ρίχνοντας σταδιακά τους παλμούς και επιτρέποντάς σου να χαλαρώσεις και να αποσυμφορηθείς. Θα δεις ότι κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top