Ο ψυχολογικός λόγος που τα ζευγάρια μιλούν με baby talk

Ποιος είναι ο συχνότερος λόγος τσακωμού στο γραφείο;

Ευδιάθετοι η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς κράτησαν συντροφιά στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star διαβάζοντας ενδιαφέρουσες έρευνες.

Αυτές οι γυναίκες του ζωδιακού κύκλου το 2022 θα βγάλουν μία κακή πλευρά

Ο ψυχολογικός λόγος που τα ζευγάρια μιλούν με baby talk

Θα έχετε υπάρξει σίγουρα μάρτυρας μίας αμήχανης στιγμής, όπου ένα φιλικό ζευγάρι ανταλλάσσει μωρουδίστικες φράσεις και νιώθετε πιο άβολα από ποτέ.

Ναι, είναι εκνευριστικό αλλά όχι, δεν είναι ένδειξη ανωριμότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν βιολογικοί αλλά και ψυχολογικοί λόγοι που μας ωθούν στο να αποκαλούμε τον σύντροφό μας «μωράκι».

Τι αποκαλύπτει για τη σχέση το baby talk;

 Ότι προσπαθούμε να φροντίσουμε τη σχέση και να νιώσουμε πιο οικεία με το ταίρι μας. Επίσης, δείχνει ότι αποζητούμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που παίρναμε (ή έπρεπε να πάρουμε) όταν ήμασταν μωρά. Αυτή που ψάχνουμε υποσυνείδητα σε κάθε σχέση. Οι άμυνες πέφτουν και επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία. Όταν, λοιπόν, σε μία ερωτική σχέση μιλάς μωρουδίστικα στο ταίρι σου, το κάνεις για να συνδεθείς και να νιώσεις τρυφερά μαζί του.

Τι λείπει περισσότερο στους γονείς όταν αποκτούν παιδιά; 

Mία έρευνα που διάβασαν μέσα από το ραδιοφωνικό studio η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς ανέφερε πως στους περισσότερους γονείς λείπει: ένα πεντακάθαρο σπίτι, πρωινά σαββατοκύριακου με ησυχία και να πηγαίνουν στην τουαλέτα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς
Επίσης τους λείπει να παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς να τους αποσπούν, να φεύγουν από το σπίτι όποτε θέλουν χωρίς άγχος για babysitter, να χαλάνε λεφτά χωρίς ενοχές, να βγαίνουν ραντεβού και οι νύχτες συνεχόμενου ύπνου

Ένα είδος πολυτέλειας είναι και η απόλυτη σιωπή, το ρομάντζο, οι έξοδοι με φίλους, ένα καλύτερο σώμα, οι διακοπές με περιπέτεια και εξερεύνηση.

Ο συχνότερος λόγος τσακωμού στο γραφείο

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 4 στους 5 υπαλλήλους σε ένα γραφείο έχουν καυγαδίσει με έναν συνάδελφό τους για τη θερμοκρασία του δωματίου.

Η μέση θερμοκρασία συνήθως στο γραφείο είναι 21 βαθμοί Κελσίου, αν και ορισμένοι θα την ήθελαν στους 18, 2/3 των εργαζομένων εύχονται ο εργοδότης τους να έκανε κάτι για να λυθεί το θέμα της θερμοκρασίας στη δουλειά(αυτά γίνονται όταν ο ένας ζεσταίνεται και ο άλλος κρυώνει).

O σύντροφός σου βάζει τελεία στο τέλος του μηνύματος; Τι θέλει να δείξει

Πόσο χρόνο σπαταλά ένας άντρας περιμένοντας να ολοκληρώσει η γυναικά του τα ψώνια 

Ο μέσος άντρας θα περιμένει σχεδόν 9 εβδομάδες από τη ζωή του περιμένοντας την κοπέλα ή τη γυναίκα του να ολοκληρώσει τα ψώνια της.

Οι γυναίκες δοκιμάζουν ρούχα και κοιτάνε τριγύρω όταν πηγαίνουν για ψώνια, κάτι που σπαταλά κάθε φορά 93 λεπτά κατά μέσο όρο από τη μέρα των αντρών

Επίσης 47% των αντρών πιστεύει ότι η θερμοκρασία των μαγαζιών είναι ενοχλητική αφού η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή και δεν αντέχεται.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top