Singledom: Η νέα τάση της εποχής

Γιατί όλο και περισσότεροι προτιμούν να είναι single;

γυναικα μονη

Eίναι γεγονός πως εν έτη 2021, ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να είναι μόνοι παρά σε μια σχέση που δεν τους ικανοποιεί. Και καλά κάνουν. Μια μελέτη του Pew Research Center του 2017 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα στη ζωή τους σε σχέση με το παρελθόν ή και καθόλου. 

2 + 1 λόγοι που οι ευφυείς γυναίκες δυσκολεύονται να δεσμευτούν

Το 50% των ενηλίκων άνω των 18 ετών δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, σε σύγκριση με το 28% του 1960. Επιπλέον, το 2014, το Pew Research Center προέβλεψε (με βάση τις προηγούμενες τάσεις) ότι το 47% των ενηλίκων μεταξύ 25-34 ετών που δεν ήταν παντρεμένοι το 2010, θα μειωνόταν στο 25% το 2030.  

Υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το γιατί ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να είναι single. Καταρχάς, το να είναι κάποιος single, δεν σημαίνει ότι είναι και μόνος. Άλλωστε, δεν χρειάζεσαι έναν σύντροφο για να νιώθεις πλήρης και ολοκληρωμένος. 

Σεπτέμβριος: Ο ιδανικότερος μήνας για νέα, δημιουργικά ξεκινήματα

Μπορεί να σε γεμίζουν ένα σωρό πράγματα, όπως οι φίλοι, η δουλειά, τα χόμπι σου, η οικογένειά σου. Επίσης, οι προσδοκίες είναι λογικό να είναι πιο αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν. Άρα, πιο δύσκολα κάποιος θα συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί και στην τελική, αυτό είναι και το σωστό.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top