Θα πάρεις τον σκύλο σου μαζί στις διακοπές; Τι πρέπει να σκεφτείς

Συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις διακοπές με τον σκύλο

διακοπές με τον σκύλο

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά κι οι καλοκαιρινές άδειες πλησιάζουν, συνεπώς κι η περίοδος των διακοπών. Αν έχεις σκυλάκι κι αποφασίσεις να το πάρεις μαζί σου στις διακοπές, είτε γιατί δεν έχεις κάπου να το αφήσεις είτε γιατί δεν μπορείς να το αποχωριστείς, τότε καλό θα είναι να έχεις κάποια πράγματα κατά νου ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Συμβουλές για τις διακοπές μαζί με το σκυλάκι σου:

 Αν ταξιδέψεις με τo αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις κατά νου να σταματάς κάθε λίγες ώρες για νερό και τουαλέτα. Σε περίπτωση στάσης για καφέ ή φαγητό, πολύ σημαντικό είναι να μην αφήνεις τον σκύλο μόνο του στο όχημα χωρίς κλιματισμό, ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα από τις 10.00 έως τις 18.00, μιας και κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θερμοπληξίας.

Ο σκύλος σου έπαθε θερμοπληξία; Τι να κάνεις

Η ασφάλεια του αλλά και η δική σου είναι ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να σε απασχολήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να βρίσκεται σε box μεταφοράς, ή δεμένος με την ειδική ζώνη στο πίσω κάθισμα, έτσι ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του αλλά και να μη χτυπήσει σε ένα απότομο φρενάρισμα.

Φτάνοντας στον προορισμό σου, θα πρέπει να προσπαθήσεις να διατηρήσεις την προηγούμενη ρουτίνα του σκύλου όσον αφορά στα ωράρια (π.χ. ταΐσματος και τουαλέτας). Για να τον βοηθήσεις να προσαρμοστεί, πάρε μαζί σου το κρεβάτι του, το αγαπημένο του παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο ξέρεις πως αγαπάει.

Στις εξορμήσεις σου, ή στις εξόδους για καφέ ή φαγητό, θα είναι καλό ο σκύλος μας να είναι καλά κοινωνικοποιημένος και να μην εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Εάν πρόκειται να πας στη θάλασσα και σκοπεύεις να πάρεις μαζί και τον μικρό σου φίλο, καλό είναι να προτιμήσεις τις απογευματινές ώρες ή διαφορετικά να βρεις ένα σκιερό μέρος για εκείνον, για όσο εσύ κάνεις ηλιοθεραπεία.
 

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η υγεία του. Θα πρέπει να έχεις παντού μαζί σου ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών που θα φτιάξεις με τη βοήθεια του κτηνιάτρου σου, και φυσικά να φροντίσεις να τον προστατέψεις απο τα εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια, σκνίπες κλπ.), βάζοντάς του ειδικό κολάρο, αμπούλα και σπρέι.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top