Tα τρία είδη στρες και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Απαλλάξου μια και καλή από το άγχος

άγχος

Νιώθεις στην καθημερινότητα σου στρες και άγχος; Δες τις διαφορές από τα 3 είδη άγχους αλλά και τις θεραπείες τους, για να απαλλαγείς από αυτό επιτέλους!

Ποιες συνήθειες έχουν οι ευτυχισμένες μαμάδες

Τα διαφορετικά είδη στρες και η θεραπεία τους

Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να αντιδρούν στην πίεση και να επανέρχονται από αυτή με διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με την Beth Hamilton, M.D. και τη Stephanie ΜcClellan, M.D., συγγραφείς του So Stressed (Τόσο Aγχωμένοι). Αυτό σημαίνει ότι η αγχολυτική μέθοδος που έχει αποτέλεσμα για τη φίλη σου μπορεί να μην κάνει για σένα. Αφού εξέτασαν τις έρευνες, οι γιατροί αυτοί ανακάλυψαν ότι υπάρχουν 3"προσωπικότητες" του στρες. Βρες τη δική σου και ίσως μάθεις τα σωστά βήματα για να αποσυμπιεστείς.

Σύμπτωμα: Δε νιώθεις άγχος, μέχρι να εκδηλωθεί με μυστηριώδεις πόνους

Διάγνωση: Είσαι σε λειτουργία αποσύνδεσης και τερματισμού. "Το νευρικό σου σύστημα λειτουργεί σε χαμηλό επίπεδο" γράφει η Beth Hamilton. "Το αποτέλεσμα είναι να είσαι συναισθηματικά επίπεδη". Έχεις την τάση να καταφεύγεις στον ύπνο και στο φαγητό.

Η θεραπεία σου: Κράτα ένα ημερολόγιο με τη διάθεσή σου, σημειώνοντας τακτικά πώς νιώθεις. "Αυτό θα συμβάλλει στο να αναγνωρίζεις πότε συσσωρεύεται η ένταση" σημειώνει η ίδια. Η yoga, επίσης, θα σε βοηθήσει. 

Συμβουλές για να διαχειριστείς σωστά ενοχλητικούς συναδέλφους

Σύμπτωμα: Είσαι φοβισμένη και αποφεύγεις τον καβγά

Διάγνωση: Είσαι τύπος που "φρικάρει". Οι ανεπαρκείς ποσότητες κορτιζόλης και η απότομη αύξηση νορεπινεφρίνης σε κάνουν να νιώθεις ότι πνίγεσαι. "Αυτό προκαλεί επίσης φλεγμονή, που αυξάνει τον κίνδυνο για εξανθήματα και αλλεργίες" τονίζει η Stephanie ΜcClellan.

Η θεραπεία σου: "Για να μειώσεις τη φλεγμονή, τρώγε πολλές τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω-3, όπως τα ψάρια και τα καρύδια" προτείνει η ίδια.

Σύμπτωμα: Πανικοβάλλεσαι όταν σκέφτεσαι όσα έχεις να κάνεις

Διάγνωση: Είσαι σε υπερκινητικότητα. "Λόγω του υπερδραστήριου συμπαθητικού νευρικού συστήματος (το μέρος που ενεργοποιεί την επείγουσα αντίδραση του εγκεφάλου), το σώμα σου παράγει περισσότερη ορμόνη του στρες κορτιζόλη απ’ όση μπορεί να επεξεργαστεί" τονίζει η Stephanie ΜcClellan. Το να είσαι σε διαρκή εγρήγορση σε καθιστά επιρρεπή στην αϋπνία και στα κρυολογήματα.

Η θεραπεία σου: "Η αεροβική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις την ένταση, επειδή μειώνει στη στιγμή τα επίπεδα κορτιζόλης" επισημαίνει η ίδια.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top