5 τρόποι για να απολαύσετε στο έπακρο τις διακοπές σας

Απλές πρακτικές για το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας

Διακοπές Απόλαυση

Ειδικά αυτήν τη χρονιά, χρειάζεσαι τις διακοπές περισσότερο από ποτέ. Άλλαξαν τα σχέδια σου πολλές φορές, οι προϋποθέσεις για να ταξιδέψεις αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Επιτέλους τα κατάφερες και ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν οι μέρες χαλάρωσης που τόσο χρειάζεσαι.

8 + 1 υγιεινά σνακ για την παραλία με λίγες θερμίδες

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να δυναμώσεις την ένταση της απόλαυσης στο μέγιστο

Πάρε μαζί σου το κινητό παντού και κράτα το στο αθόρυβο, στον πάτο της τσάντας με τα πράγματα που παίρνεις μαζί σου στην παραλία, κάτω από την πετσέτα θαλάσσης, το αντιηλιακό, τα μπρατσάκια. Όσο λιγότερο το κοιτάς, τόσο καλύτερα θα περάσεις. Ίσως μια φορά την ημέρα, το απόγευμα, πριν κάνεις τη βραδινή σου έξοδο.

Είσαι διακοπές με αυτούς που θες, είσαι εκεί για να περάσεις χαλαρό χρόνο με τον εαυτό σου και την παρέα σου, όποιος κι αν σε ψάχνει μπορεί να περιμένει. Εκτός αν είσαι χειρουργός και ξέχασες το χειρουργείο σου, σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να έχεις το νου σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το κινητό κλειστό!

Άσε το μυαλό σου να αδειάσει. Έχεις ακούσει ποτέ για τον διαλογισμό; Είναι η τέχνη του να συγκεντρώνεσαι στον εαυτό σου και να καταφέρνεις να ελέγχεις τις εισερχόμενες σκέψεις ώστε να μην μένουν στο μυαλό σου και να έχεις διαύγεια. Ποια καλύτερη ευκαιρία να το πετύχεις αυτό από όταν είσαι ξαπλωμένος μπροστά στην παραλία, μακριά από υποχρεώσεις, δίπλα στο παφλασμό των κυμάτων...

Κλείσε τα μάτια σου, χωρίς να κοιμάσαι και συγκεντρώσου στη στιγμή. Αλλά και με τα μάτια ανοιχτά, κράτα τον εαυτό σου συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνει, είτε αυτό είναι να παίζεις τάβλι με τον φίλο σου, να περπατάς στην παραλία ή να τρως στο όμορφο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα.

Καλοκαίρι 2021: Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

Συγκεντρώσου στις αισθήσεις σου: όραση, όσφρηση, άγγιγμα, ακοή, γεύση. Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου, σίγουρα θα έχει να προσφέρει νέα ερεθίσματα για τις αισθήσεις σου. Κάποιο τοπικό φαγητό να δοκιμάσεις, βλάστηση να θαυμάσεις, να αγγίξεις, να μυρίσεις.

Είναι η ευκαιρία σου να βγεις από τα συνηθισμένα και να εμπλουτίσεις την παλέτα σου με ό,τι σου προσφέρει η φύση απλόχερα και δωρεάν. Πάρε τον χρόνο σου, κανείς δε σε κυνηγάει, παρατήρησε κι απόλαυσε ό,τι υπάρχει γύρω σου.

Δες κάθε στιγμή σαν ευκαιρία για γιορτή. Το μπαράκι έβαλε το αγαπημένο σου τραγούδι; Κουνήσου στον ρυθμό του, δώστα όλα. Το σκυλάκι της διπλανής παρέας αποφάσισε ότι είσαι ο νέος καλύτερός του φίλος; Παίξε μαζί του, κυλήσου στο πάτωμα, μέχρι τελικής πτώσης. Πάρε το καπέλο της φίλης σου και παίξε μια σκηνή από τη Μανταλένα ή το Αλίκη στο Ναυτικό. Η Αλίκη δεν είναι υποχρεωτική, οποιαδήποτε χαρούμενη σκηνή από ταινία θα εξυπηρετήσει το σκοπό. Πάρε από το χέρι τη φίλη σου στην παραλία και χορέψτε στο ρυθμό ενός τραγουδιού που ακούτε μόνο οι δύο σας στο κεφάλι σας. Όλα αυτά ίσως ακούγονται κάπως υπερβολικά, στην πραγματικότητα όμως είναι μια απόφαση μακριά, την κατάλληλη στιγμή.

Πέντε νησιά των Κυκλάδων εκθειάζει βρετανικό περιοδικό

Κοινωνικοποιήσου, ζήσε τη στιγμή κι άσε τη να σε οδηγήσει. Μίλα με τον ντόπιο στο καφενείο του χωριού κι ασ'τον να σου πει για τις ομορφιές του. Αν έχεις πρόγραμμα στο μυαλό σου, είναι η ευκαιρία να χαλαρώσεις και να καθίσεις για ένα ακόμη ποτό ή και... τρία αν δεν οδηγείς, αν σε καλεί η παρέα. Ή μπορεί να σας καλέσει η δίπλα παρέα.

Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι λόγος να φας λίγο αργότερα, όταν πρώτα χορτάσει η ψυχή σου. Το μονοπάτι που σε πάει στη διπλανή, πιο απομονωμένη παραλία μπορεί να έχει πολύ περισσότερα να δώσει από ό,τι η πεπατημένη. Ίσως είναι η ευκαιρία να κάνεις γυμνισμό! Αν δεν έχεις κάνει ποτέ, τότε ένας λόγος παραπάνω…

Οι κόκκινες παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείς!

Άσε αυτές τις απλές πρακτικές να σε οδηγήσουν στις καλύτερες διακοπές σου. Διακοπές όπου πάντα με ασφάλεια, σύνεση και λογική θα νιώσεις πιο ελεύθερος από ποτέ, θα χαλαρώσεις και θα δοκιμάσεις καινούργιες εμπειρίες με κάθε ευκαιρία.

Καλές διακοπές!

Χάρης Λυμπερόπουλος
Life Coach
ahappier.life

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top