Οι κόκκινες παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείς!

Η παραλία Ξι στην Κεφαλονιά και η Κόκκινη παραλία στην Σαντορίνη

Ονειρεύεσαι να κάνεις διακοπές σε παραλίες ονειρικές και ξεχωριστές; Θες να νιώθεις πως βρίσκεσαι κάπου απόκοσμα στις φετινές καλοκαιρινές σου διακοπές; Τότε σου έχουμε την απάντηση! Θα πας στη Σαντορίνη και στην Κεφαλονιά. Εκεί θα βρεις δύο παραλίες που πραγματικά θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι σε άλλον πλανήτη.

Διακοπές στη Λευκάδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «διαμάντι» του Ιονίου

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Ο ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας της, καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Κύρια χαρακτηριστικά της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο διάσημες γι’ αυτό σπάνια θα την πετύχετε χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλο που την πιάνει ο νοτιάς δεν έχει μεγάλα κύματα επειδή είναι κόλπος. Στην παραλία θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διατιθέμενος χώρος για το δικό σας εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος.

Ταξίδι στα Κύθηρα: Το «νησί της Αφροδίτης» που θα σε κάνει να το ερωτευτείς

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Για τα απαραίτητα (καφέ – σνακ) θα βρείτε δύο καντίνες στην παραλία καθώς και φρούτα από υπαίθριους μικροπωλητές.

Η Κόκκινη Παραλία έχει κριθεί ακατάλληλη για επίσκεψη και παραμονή σε αυτήν λόγω των απρόβλεπτων κατολισθήσεων και όσοι την επισκέπτονται το κάνουν με δική τους ευθύνη.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής - Καθαρά νερά και κοντά στην Αθήνα!

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Παραλία Ξι, Κεφαλονιά

Ένα απόκοσμο τοπίο! Η αμμώδης παραλία Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι το ασυνήθιστο κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου.

Καλοκαίρι 2021: Αυτή είναι η πιο δημοφιλής κρυφή παραλία του Instagram

Επίσης, εξαιτίας του αργίλου μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa! 

Πηγή βίντεο

Η ωραιότερη ώρα για βουτιές είναι εκείνη του ηλιοβασιλέματος, οπότε και το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της άμμου τονίζεται ακόμη περισσότερο και το τοπίο είναι άκρως σαγηνευτικό.

Κάτι ακόμη που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες του νησιού είναι το βάθος των νερών της. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα βαθιά νερά που έχουν οι υπόλοιπες ακτές, η παραλία Ξι τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη.

Γιατί όμως ονομάζεται έτσι η παραλία Ξι

Παραλία Ξι Κεφαλονιά

Παραλία Ξι Κεφαλονιά- Πηγή φωτο

Η παραλία Ξι ξεφεύγει από την τυπική εικόνα που θα δεις ότι έχει η Κεφαλονιά όσον αφορά τις αμμουδιές της. Αν δε την κοιτάξεις από ψηλά μπορείς να καταλάβεις εύκολα από πού πήρε το όνομά της. Ο όρμος που βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία μοιάζει με το γράμμα «Ξ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top