Πέντε πράγματα που δείχνουν πως αγαπάς τον εαυτό σου

Μήπως ήρθε η ώρα να τις ξεκινήσεις;

ψυχική υγεία

Για να είσαι υγιής (σε όλα τα επίπεδα) υπάρχουν 5 απλές συνήθειες που πρέπει να γίνουν προτεραιότητες. Αν τις κάνεις ήδη, μπράβο σου συνέχισε ήδη.

Tips για να βελτιώσεις τη σχέση με τον σύντροφό σου στο άψε-σβήσε

Self care συνήθειες

Δεν θα έπρεπε να το βλέπεις ως πολυτέλεια, αλλά ως βασική ανάγκη. Μέσα σε ένα χάος αβεβαιότητας και περιορισμών, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνεις χρόνο στη φροντίδα του εαυτού σου. Yoga, λίγο περπάτημα, Netflix and chill, βιντεοκλήσεις με αγαπημένους και στιγμές με τον εαυτό σου, όπου του επιτρέπεις να νιώσει και να εκφράσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων.

Αφήνεις και λίγο στην άκρη το κινητό 

Ο ήχος από κλήσεις, μηνύματα, mail και ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές που έχεις έχει γίνει κάτι σαν δεύτερη φύση σου και είναι μία ολοήμερη συνήθεια. Παρόλα αυτά, ξέρεις βαθιά μέσα σου, ότι δεν είναι και τόσο υγιές να εξαρτάσαι τόσο πολύ από την τεχνολογία και να μην αποσυνδέεσαι έστω για λίγες ώρες. Είναι δύσκολο, αλλά μία από τις καθημερινές σου συνήθειες πρέπει να είναι ένας περίπατος στη φύση ή ξεκούραση χωρίς οθόνες και notifications.

Άση Μπήλιου: Οι ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας για όλα τα ζώδια

Πίνεις πολύ νερό 

Αν πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, είσαι στον σωστό δρόμο. Η ενυδάτωση είναι πρώτη στη λίστα με τις καθημερινές συνήθειες και συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια και συγκέντρωση.


Τρως με βάση το ένστικτο

Φυσικά και υπάρχουν μερικοί διατροφικοί κανόνες που είναι καλό να ακολουθούμε. Το μυστικό όμως κρύβεται στο να ακούς το σώμα σου και τις ανάγκες του. Πότε πεινάς; Γιατί; Σταματάς όταν χορταίνεις ή συνεχίζεις να τρως μηχανικά; Περιορίζεις τον εαυτό σου και τρως μόνο με σκοπό να αδυνατίσεις ή το απολαμβάνεις; Αν υπάρχει ισορροπία, κάνεις σίγουρα το σωστό (και το καλύτερο για εσένα), σύμφωνα με έρευνα.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top