Ξεκίνα την αυτοβελτίωσή σου το 2021

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τα δικά σου λάθη

κορίτσι/ Unsplash

Όλοι έχουμε αδυναμίες και σε όλους συμβαίνουν στραβά πράγματα και αναποδιές, αλλά επίσης υπάρχει κι αυτό που ονομάζεται αποτυχία ή λάθος. Δικαίωμα στην αποτυχία και τα λάθη έχουμε όλοι – το θέμα είναι η στάση σου απέναντι στις πράξεις σου και στα αποτελέσματά τους. Αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου ή προτιμάς να κατηγορείς το σύμπαν, τους άλλους και την κακή σου τύχη; Αναλαμβάνοντας την ευθύνη μπορείς να δεις με ήρεμη και ψύχραιμη ματιά το κομμάτι που σου αναλογεί και με τις κατάλληλες αλλαγές να βελτιωθείς και να περιορίσεις τις ατυχείς στιγμές ή τις αποτυχίες.

Put the blame on you

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή της ευθύνης. Το να κατηγορείς τους άλλους και να βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες για τις δυσκολίες και τα λάθη σου είναι απίστευτα εύκολο. Το δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι είσαι αυτή που προκάλεσε τα δικά σου βάσανα. Μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι η προσωπική ανάπτυξη είναι αδύνατη αν δεν σταματήσεις με το παιχνίδι των κατηγοριών ή της θυματοποίησης, θα είσαι σε θέση να ωριμάσεις με όλους τους τρόπους που έχουν πραγματικά σημασία.

Να εννοείς και να κάνεις πράξη όσα λες

Ένα δείγμα σοφίας αλλά και αυτογνωσίας είναι να μη δίνεις υποσχέσεις που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν μπορείς να κρατήσεις. Όταν δεν τηρείς όσα υπόσχεσαι κάνεις τους ανθρώπους να χάνουν την εμπιστοσύνη τους κι επίσης φτιάχνεις την εικόνα σας ενός αναξιόπιστου ατόμου. Όταν λες ότι θα κάνεις κάτι, να το κάνεις. Όσο πιο αξιόπιστη είσαι, τόσο πιο ισχυρές θα γίνουν οι σχέσεις σου.

Μην είσαι παθητική και ανάλαβε δράση προς τη αυτοβελτίωσή σου

Κάθε αλλαγή ξεκινάει από μέσα σου. Το να είσαι παθητική ή να περιβάλλεις τον εαυτό σου με αρνητικά συναισθήματα, θυμό και δυσαρέσκεια θα καταστρέψει μόνο την αυτοεκτίμησή σου. Σταμάτησε να εστιάζεις στο παρελθόν και άρχισε να κοιτάς μπροστά.

Συνειδητοποίησε τι είδους άτομο θέλεις να είσαι και δες πώς θα το πετύχεις

Μην περιμένεις να το κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ακολούθησε τον δικό σου ρυθμό, κάνε μικρά βήματα και κοίταξε μπροστά. Μικρές σταθερές αλλαγές χωρίς πισωγυρίσματα.

Σταμάτησε τις δικαιολογίες

Θέλεις να σημειώσεις όντως πρόοδο ή να συνεχίσεις να επινοείς δικαιολογίες; Η δημιουργία δικαιολογιών δεν θα σε  οδηγήσει ποτέ μακριά. Είτε θέλεις να πετύχεις στην επαγγελματική ζωή είτε στην ιδιωτική σου ζωή, η προσωπική υπευθυνότητα παίζει ζωτικό ρόλο. Το πιο σημαντικό, καμία ρομαντική σχέση σου δεν θα πετύχει αν δεν μάθεις να παίρνεις μέρος της ευθύνης που σου αναλογεί.

Η αυτολύπηση δεν είναι λύση

Η σημασία μιας θετικής στάσης δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Κακά πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας. Το ένα χάος μετά το άλλο μπορεί να μοιάζει με προσωπική επίθεση, αλλά είναι απλώς πραγματικότητα. Μια βάναυση, σκληρή πραγματικότητα. Αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από σένα είναι η στάση σου. Εσύ επιλέγεις πώς αφήνεις τα πράγματα να σε επηρεάσουν. Μάθε να βρίσκεις το θετικό σε οποιαδήποτε κατάσταση και βγες από τη νοοτροπία του θύματος.

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους για τη ζωή σου

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα όρια και τις δυνατότητές σου. Δεν θέλεις να ρυθμίσεις τον εαυτό σου για αποτυχία, σωστά; Να είσαι ρεαλίστρια για το τι μπορείς και δεν μπορείς να πετύχεις σχετικά με το μέλλον σου. Η αίσθηση ολοκλήρωσης των στόχων σου θα σε βοηθήσει να χτίσεις την αυτοεκτίμησή σου.

Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου όταν κάνεις λάθος

Ο κόσμος είναι αρκετά σκληρός όπως είναι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που είναι έτοιμοι να σας καταρρίψουν και να χαρούν να σας παρακολουθούν να πέφτεις. Μην τους δώσεις αυτή την ευχαρίστηση και κυρίως μην τους διευκολύνεις. Μάθε τη σημασία της φροντίδας του εαυτού σου. Όλοι κάνουν λάθη! Μάθε από αυτά και προχώρησε.

Το μυστικό για να θέσεις ξεκάθαρους στόχους την νέα χρονιά

Μην αφήνεις άλλους ανθρώπους να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου

Η γνώμη κάποιου για σένα δεν σε καθορίζει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή. Γιατί λοιπόν να τον αφήσεις να σε επηρεάσει τόσο άσχημα; Μην επιτρέπεις  πλέον στους ξένους (ή σε κανέναν άσχετο) να επηρεάσεις τις απόψεις σου για τον εαυτό σου. Η μόνη γνώμη που έχει σημασία είναι η δική σου! Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο καλύτερα θα νιώσεις.

Αγάπησε τον εαυτό σου (και τα ελαττώματα και όλα)

Αγάπησε τον εαυτό σου τις μέρες που ξυπνάς και τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει σωστά. Αγάπησε τον εαυτό σου ακόμη περισσότερο όταν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι για να σου αρέσει. Όλοι προσπαθούμε απλώς να βρούμε τον δρόμο μας σε αυτό το χάος που ονομάζεται ζωή. Αλλά η ζωή δεν συνοδεύεται από οδηγίες, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την φτιάξεις στα μέτρα σου και όσο καλύτερα μπορείς.

Πέντε λόγοι που τσακώνονται οι γονείς μετά τη γέννηση του μωρού τους

Να είσαι κοντά σε άτομα που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όσον αφορά την αυτο-βελτίωση είναι να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τους σωστούς ανθρώπους. Αξίζεις κάποιον που θα σε αγαπήσει και θα σε αποδεχτεί ολόκληρη.

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top