Πέντε λόγοι που τσακώνονται οι γονείς μετά τη γέννηση του μωρού τους

Φυσικά σου έχουμε και τις λύσεις!

γονείς με μωρό/ Unsplash

Όταν ένα νέο παιδάκι έρχεται στον κόσμο είναι σίγουρα μεγάλη χαρά και φέρνει νέες εμπειρίες, νέες περιπέτειες και κάποιες αναπόφευκτες νέες διαφωνίες.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε γονιός έχει τις δικές του αντιλήψεις, σχετικά με την ανατροφή του παιδιού και σε όλα αυτά πρόσθεσε και την κούραση, την αϋπνία, τις ορμόνες. 

Ας δούμε λοιπόν τους πιο συχνούς λόγους που μπορεί να τσακωθείς με τον σύντροφό σου:

Ποιος θα ξυπνάει το βράδυ;

Μπορεί πριν γεννηθεί το μωρό σου να κοιμόσουν σαν πουλάκι, όμως, τώρα που το μικρό σου θα βάλει τα κλάματα πρέπει να ξυπνάει κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να πιει το γάλα του, θα χρειάζεται κάποιον από τους γονείς του, για να του αλλάξει πάνα, ο ύπνος φαντάζει όνειρο απατηλό. Και ίσως και να είναι. Ποιος θα μείνει ξύπνιος; Και κάπου μπορεί να ξεκινήσουν οι τσακωμοί. Γιατί η κούραση είναι μεγάλη. Καλό είναι να συνεννοηθείς με τον μπαμπά, προκειμένου να σηκώνεστε σε βάρδιες. 

Ποια συμβουλή θα ακολουθήσουμε;

Η ζωή των νέων γονιών είναι γεμάτη από συμβουλές: από τη μαμά, τη γιαγιά και οποιοδήποτε ζευγάρι έχει μεγαλώσει την οικογένεια του με ένα μωράκι. Το θέμα είναι ποιες από αυτές θα εμπιστευτείς και ακολουθήσεις. Τσακωμός; Καλύτερα να ακούσετε το ένστικτό σας…

Θα καθαρίσεις;

Οι δουλειές του σπιτιού αυξήθηκαν, οι ώρες που χρειάζεται να αφιερώσεις σε αυτές επίσης. Πέρα από το μωρό σου, πρέπει να φροντίσεις και το σπίτι, γιατί ποιος θα μαζέψει τα παιχνίδια του μωρού σου, ποιος θα κάνει το πάτωμα να λάμπει, ποιος θα πλύνει τα πιάτα; Μήπως να ζητήσεις βοήθεια από τον άντρα σου; Και σε αυτό το σημείο έρχονται τα πρώτα νευράκια με τον σύντροφό σου, που δεν καθάρισε την κουζίνα και δεν μάζεψε τα ρούχα από την απλώστρα. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας: η πιο έμπρακτη λύση είναι να κάνετε ένα πρόγραμμα με το ποιος θα αναλάβει τι. Αρκεί, βέβαια, να το τηρείτε.

Πόσα χρήματα ξοδεύουμε;

Τον μήνα και την εβδομάδα; Πάτε εναλλάξ στο σούπερ – μάρκετ, μαζί στα μαγαζιά για να ντύσεις το μωρό σου με τα καλύτερα ρούχα και πιτζαμούλες, όμως, οι υπολογισμοί δεν βγήκαν και πολύ σωστοί, με αποτέλεσμα το πορτοφόλι να πάρει φωτιά και οι εντάσεις να αυξάνονται. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε μία λίστα αγορών από κοινού εξ’ αρχής και να μην παρεκκλίνετε από αυτήν.

Με την γέννηση ενός μωρού έρχεται και… η ώρα των φίλων και συγγενών. Και ενώ μπορεί η μαμά και η πεθερά να μοιάζουν σαν όαση, όταν αισθάνεσαι πως τα έχεις χαμένα τις πρώτες ημέρες στο σπίτι, ωστόσο πολύ σύντομα θα αντιληφθείς ότι η συνεχής παρουσία ανθρώπων στον χώρο σού προκαλεί εκνευρισμό που καταλήγουν σε… προστριβές με τον σύντροφό σου! Δεν χρειάζεται βιασύνη, όλοι θα δουν το μωρό σας και θα χαρούν με τη χαρά σας.

Πηγή: mylife.com.cy
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top