Τέσσερις μεγάλοι μύθοι για τον χειμωνιάτικο γάμο

Καταρρίπτουμε τους μύθους που επικρατούν

γάμος/unsplash

Το χειμωνιάτικο σκηνικό, οι σταγόνες της βροχής, οι απαλές νιφάδες του χιονιού ή οι χιονισμένες βουνοκορφές κάποιες φορές, αλλά και οι ομπρέλες των καλεσμένων και του γαμπρού που περιμένει ανυπόμονα τη νύφη μπροστά στην εκκλησία ή το δημαρχείο, δημιουργούν μια εξαιρετικά ρομαντική ατμόσφαιρα δίνοντας ένα χρώμα ζεστασιάς και θαλπωρής που ένας καλοκαιρινός γάμος μπορεί να μην το έχει.

Ο χειμώνας έχει αρχίσει να γίνεται τα τελευταία χρόνια μια πολύ συνειδητή επιλογή των μελλονύμφων και μάλιστα για πολύ ενδιαφέροντες λόγους.

Εντούτοις, οι χειμωνιάτικες ημερομηνίες ακόμα περιστοιχίζονται από ένα σύννεφο αβάσιμων πεποιθήσεων. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ανατρέψουμε κάποιους από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τον γάμο μέσα στον χειμώνα.

Μύθος 1 : Όλες οι γαμήλιες φωτογραφίες θα τραβηχτούν μέσα.

Εφοδιαστείτε με γάντια, με ένα κομψό παλτό ή μια εντυπωσιακή ζακέτα, ακόμα και με ένα υπέρκομψο ζευγάρι μπότες που θα τις φορέστε αν χρειαστεί όταν δε θα φωτογραφίζεστε, ή για εκείνες τις παιχνιδιάρικες πόζες στο χιόνι ή την βροχή. Η ψύχρα που θα νιώσετε θα διαπιστώσετε ότι άξιζε τον κόπο, όταν θα δεις στο τέλος τις φωτογραφίες σας. 

Βρες τον έρωτα και εν μέσω πανδημίας, γίνεται!

Μύθος 2 : Πρέπει να φορέσεις μακρυμάνικο νυφικό.

Ενώ ένα νυφικό με μακριά μανίκια θεωρητικά αποτελεί κάτι απολύτως φυσιολογικό για έναν χειμωνιάτικο γάμο, υπάρχουν νύφες που επιλέγουν να φορέσουν νυφικό με κοντά μανίκια τον χειμώνα και μακριά μανίκια το καλοκαίρι. Είναι θέμα γούστου, διάθεσης και σαφώς επιλογής. Οι πιθανότητες να παραμείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικό χώρο είναι ελάχιστες, κατά συνέπεια το να επιλέξεις νυφικό στράπλες, αμάνικο ή κοντό, εξαρτάται σε τελική ανάλυση, αποκλειστικά και μόνο από εσένα. 

Μύθος 3 : Οι καλεσμένοι δε θα θέλουν να πάνε σε χειμωνιάτικο γάμο.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Με δεδομένο το πόσοι γάμοι γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα είναι μάλλον ανακούφιση για τους συγγενείς και τους φίλους, το να έχουν να πάνε σε έναν γάμο λιγότερο την χρονική εκείνη περίοδο. Αν μάλιστα έχεις αποφασίσει να κάνεις έναν γάμο προορισμού σε κάποιο ζεστό μέρος, τότε η χαρά τους θα είναι διπλή.

Ποιες συνήθειες έχουν τα ερωτευμένα ζευγάρια

Μύθος 4: Πρέπει να «κολλήσεις» σε μια χειμωνιάτικη χρωματική παλέτα ή σε ένα μαγικό χειμωνιάτικο θεματικό τοπίο.

Ακόμα κι αν παραδεχτούμε ότι οι χειμωνιάτικοι γάμοι πάνε χέρι χέρι με ένα μαγικό χειμωνιάτικο θεματικό τοπίο, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει κανόνας που να λέει ότι θα πρέπει να δεσμευτείς εσύ από αυτό. Όσο κι αν το φως των κεριών και μια χρωματική παλέτα από λευκό και ασημί δημιουργούν όντως ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο γαμήλιο σκηνικό, εσείς απλά αυτοσχεδιάστε με τις δικές σας χρωματικές επιλογές δημιουργώντας το δικό σας ιδανικό σκηνικό. Αν από την άλλη πλευρά, θα προτιμούσες κάτι πιο κλασσικά εορταστικό, οργάνωσε το έτσι ώστε αυτό να μην παραπέμπει απαραίτητα σε Χριστούγεννα. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νέα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top