Κορωνοϊος - Βγες καλύτερος/καλύτερη μέσα από την καραντίνα!

Έχουμε τους τρόπους για να την αντιμετωπίσεις

Καραντίνα-Συμβουλές

Μπαίνουμε και βγαίνουμε  σε καραντίνες και περιορισμούς σαν να αλλάζουμε πουκάμισα. Η ζωή μας αλλάζει κάθε μήνα, σχεδόν κάθε μέρα. Στέκεσαι στη μέση όλων αυτών και προσπαθείς να είσαι καλά, να συνεχίσεις τη δουλειά σου, να διαχειριστείς την οικογένεια, τους φίλους, τον σύντροφό σου και να παραμείνεις χαρούμενος

Ακούγεται και είναι πολύ κουραστικό, είναι εύκολο να χαθείς μέσα στην καθημερινότητα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να επιβιώσεις όλη αυτή την κατάσταση και να βγεις καλύτερος/καλύτερη από αυτή.

Οι επιπτώσεις της καραντίνας

Θρήνος για τις απώλειες
Απομόνωση
Απώλεια εισοδήματος
Φόβος
Αυπνία
Άγχος
Αυξημένη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών

Άνθρωποι με τις παραπάνω καταστάσεις ψυχικής, νευρολογικής υγείας ή χρήσης ουσιών είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19

Στόχοι για το 2021 εν μέσω καραντίνας - Κι όμως γίνεται!

Πρόσεχε τον εαυτό σου

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πολεμήσεις έναν ιό από το να είσαι προετοιμασμένος, στην καλύτερη σου φόρμα. Σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά, πνευματικά.

Κοιμήσου, ξεκουράσου, φάε υγιεινά, αθλήσου

Βλέπεις τις αγαπημένες σειρές σου μέχρι τις 2 το πρωί, μετά πηγαίνεις στο κρεβάτι με το κινητό στο χέρι και περνάς ακόμη μια ώρα στο Facebook να βλέπεις τα τελευταία νέα ενός φίλου που γνώρισες το 2017 σε ένα μπαρ στη Σαντορίνη, μέχρι τις 3 το πρωί. Ξυπνάς στις 8 το πρωί για να ξεκινήσεις την επόμενη μέρα.

Σαν ενήλικος χρειάζεσαι το λιγότερο 7 ώρες ύπνου. Το σώμα σου θα ήταν πολύ χαρούμενος αν έφτανες τις 9 ώρες. Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου φορτίζει τις μπαταρίες του και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Το μυαλό σου βρίσκει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το χάος στο μυαλό σου: από την ικανότητα σου να κινείσαι και να μιλάς, μέχρι το να μπορείς να κάνεις μαθηματικές πράξεις και να συγκρατείς γεγονότα. Οι αναμνήσεις σου χτίζονται εκείνη την ώρα.

«Θα κοιμηθώ μέσα στη μέρα» απαντάς. Το σώμα σου θα διαφωνήσει γιατί είναι προγραμματισμένο διαφορετικά. Αυτό δεν έγινε από τη γέννησή σου. Το σώμα σου έχει μνήμη από χιλιάδες χρόνια πριν που ο άνθρωπος έπρεπε να κρυφτεί και να ξεκουραστεί στη σπηλιά του το βράδυ για να μη γίνει φαγητό για τα άγρια ζώα. Το πρωί έπρεπε να ξυπνήσεις νωρίς για να προλάβει να βγει να κυνηγήσει το φαγητό της ημέρας. Το πρωί δουλειά, το βράδυ κρύψιμο και ξεκούραση.

Το να βλέπεις τηλεόραση με τις ώρες πηγαίνει χέρι χέρι με το να τσιμπολογάς με τις ώρες. Αντί να περιμένεις με αγωνία πότε θα ανοίξει το γυμναστήριο για να ξεφορτωθείς τα κιλά της καραντίνας, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Μην τρως τα κύρια γεύματά σου μπροστά σε μια οθόνη.

Βάλε μια συγκεκριμένη ώρα που θα σταματήσεις να βάζεις οποιαδήποτε τροφή στο στόμα σου

Έχε μια λίστα με υγιεινά σνακ και μην προσθέτεις σε αυτή κατά βούληση. Λυπάμαι αλλά τα γαριδάκια δε χωράνε σε αυτή τη λίστα!

Περπάτησε. Χόρεψε. Κάνε γιόγκα. Σήκωσε βάρη. Κάνε αεροβική. Κάνε ό,τι σου αρέσει αρκεί να γυμναστείς. Προγραμμάτισέ το, μην το αφήσεις στην τύχη και την όρεξή σου, ή για την τελευταία στιγμή. Αν το κάνεις αυτό, υπάρχει πιθανότητα ο καναπές σου να είναι πιο ισχυρός… μαγνήτης και να σε τραβήξει.

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες. Η ενδορφίνη επηρεάζει στο μυαλό σου με τους παρακάτω τρόπους:

Δρα σαν αναλγητικό περιορίζει την αίσθηση του πόνου
Προκαλεί ένα θετικό συναίσθημα στο μυαλό όπως αυτό της μορφίνης
Δρα σαν υπνωτικό

Η συχνή άσκηση είναι αποδεδειγμένο ότι:

Μειώνει το στρες
Είναι ασπίδα απέναντι στο άγχος και την κατάθλιψη
Αυξάνει την αυτοπεποίθηση
Βελτιώνει τον ύπνο
Δυναμώνει την καρδιά
Αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας
Μειώνει την πίεση
Βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα

Στο δεύτερο μέρος μάθετε πώς θα αντιμετωπίσετε τον κορωνοϊό με τα συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά σας όπλα!

Χάρης Λυμπερόπουλος
Life Coach
ahappier.life

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top