Στόχοι για το 2021 εν μέσω καραντίνας - Κι όμως γίνεται!

Όταν όλα γύρω είναι ρευστά η μία σταθερά είναι ο εαυτός σου

Στόχοι 2021

Σαμπάνιες, χαμόγελα, χαλάρωση και κάπως έτσι, έστω και μακριά από πολλά αγαπημένα πρόσωπα υποδεχτήκαμε το 2021. Μια χρονιά που περιμένουμε να φέρει μια πνοή αισιοδοξίας, μια ελπίδα ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην παλιά, «κανονική» μας ζωή.

Κάθε άλλη παραμονή πρωτοχρονιάς θα είχες κάνει την ανασκόπηση της προηγούμενης και θα έβαζες στόχους για το τι θα πετύχεις τη χρονιά που έρχεται. Η ανασκόπηση όμως του 2020 δεν είχε και πολλά να προσφέρει. Αν ήσουν από τους ευνοημένους και τυχερούς, θα είχες τη δουλειά σου σταθερά, έφτιαξες γραφείο στο σπίτι, έμαθες τους τοίχους του σπιτιού σου και τη γειτονιά με κάθε λεπτομέρεια. Με τόση αβεβαιότητα ακόμη στον αέρα, μοιάζει μάταιο να βάλεις στόχους για το 2021 γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. 

Κορωνοϊος - Βγες καλύτερος/καλύτερη μέσα από την καραντίνα!

Η καλύτερη στιγμή για να βάλεις στόχους είναι τώρα

Όλη μας η ζωή είναι θέμα οπτικής. Υπάρχουν τα χειροπιαστά, αδιαμφισβήτητα δεδομένα και τα υπόλοιπα που αντιλαμβανόμαστε είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε τα πράγματα. Εκεί που βλέπεις αβεβαιότητα μπορείς να δεις ένα νέο σταθερό περιβάλλον. Προσωρινό αλλά σταθερό. Και ξέρεις ήδη ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Ξέρεις ότι για τους επόμενους μήνες, μέχρι να εμβολιαστεί όλη η χώρα, θα περάσεις κι άλλο χρόνο χωρίς πολλές επαφές και μετακινήσεις, άρα και χωρίς πολλά πράγματα να σου τρώνε χρόνο και να σε αποσπούν. Μπορείς επιτέλους να βάλεις στόχους για την προσωπική σου ανάπτυξη. 

Όταν όλα γύρω σου είναι ρευστά, βάλε στόχους για τη μία σταθερά που έχεις, τον εαυτό σου. Έστω ότι σήμερα έχεις δουλειά, έχεις φίλους, σχέσεις, κοινωνικά δραστήριος. Αν ταυτόχρονα νιώθεις γεμάτος, ευτυχισμένος, πλήρης, αρκετός και ικανός, τότε συγχαρητήρια, είσαι σε εξαιρετικό δρόμο και συνέχισε έτσι.

Αν όχι, αυτά είναι τα σημεία που μπορείς να εστιάσεις τώρα περισσότερο από ποτέ. 

Όλα ξεκινούν με το σώμα και το πνεύμα

Για να αποδώσει στο μέγιστο οποιαδήποτε πνευματική προσπάθεια, καλό είναι το σώμα σου να λειτουργεί τουλάχιστον στον βασικά καλό ρυθμό του. 

Στόχος 2021 Νο1: Μια υγιεινή διατροφή. Μπορεί απλά να διαλέγεις πιο φυσικές τροφές και να επιλέγεις όλο και λιγότερες επεξεργασμένες τροφές. Το επόμενο βήμα είναι μια συνειδητά προσεγμένη διατροφή που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. 

Στόχος 2021 Νο2: Μια δραστήρια ζωή. Ίσως επιλέξεις ένα συχνό, σταθερό πρόγραμμα περπατήματος με φίλους. Ίσως ακολουθήσεις εκείνον τον γνωστό σου Online που κάνει μαθήματα γιόγκα. Ίσως ήρθε η ώρα να μάθεις Τζουτζίτσου που πάντα ήθελες και τώρα είναι πιο προσιτό από ποτέ. Το 2021 θα σε βρει στην καλύτερή σου φόρμα. 

Πώς να βγείτε καλύτεροι μέσα από την καραντίνα (Μέρος 2ο)

Στόχος 2021 Νο3: Ένα ανήσυχο πνεύμα. Θα μπορούσες να διαλέξεις ένα μεγαλύτερο-από-το-συνηθισμένο αριθμό βιβλίων να διαβάσεις. Θα μπορούσες να παρακολουθήσεις εκείνα τα σεμινάρια που τόσο ήθελες αλλά δεν είχες χρόνο. Θα μπορούσες να μάθεις μια νέα γλώσσα, ένα νέο εργαλείο για τη δουλειά σου, ζαχαροπλαστική! Ό,τι μάθεις καλό είναι κι εξασκεί το πνεύμα σου.

Στόχος 2021 Νο4: Ένα ήσυχο πνεύμα. Βάλε την ηρεμία και τη χαλάρωση στο πρόγραμμα. Κλείσε όλα τα μέσα επικοινωνίας για μισή ώρα. Κανένα e-mail, μήνυμα, τηλέφωνο, τηλεόραση... ΤΙΠΟΤΑ! Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις και να βρεις ένα από τα πολλά διαθέσιμα δωρεάν προγράμματα χαλάρωσης/διαλογισμού που υπάρχουν online. Αυτή τη χρονιά, θα είσαι ο πιο χαλαρός και ήρεμος εαυτός σου.

Ο πιο σπουδαίος στόχος σου

Στόχος 2021 Νο5: Πίστη στον εαυτό σου. Μπορεί να βάλεις ένα στόχο ή περισσότερους. Μπορεί να κάνεις ένα βήμα μόνο από τα 10 που υπάρχουν ενδεχομένως. Ό,τι και αν κάνεις είναι ΟΚ γιατί το να κάνεις κάτι είναι πάντα καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Μπορεί να έχεις ρίζες αλλά δεν είσαι δέντρο, παίρνεις κι εσύ χαρά, όπως όλοι, από το να προοδεύεις.

Είσαι σε θέση και μπορείς να το κάνεις, όταν και όσο θέλεις, στα δικά σου μέτρα με τους δικούς σου ρυθμούς. Αλλά θα το κάνεις. Γιατί τώρα έχεις στόχους για το 2021. 

Χάρης Λυμπερόπουλος
Life Coach
ahappier.life

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top