Μήπως φταις εσύ που διαλέγεις λάθος άντρες;

Η ψυχολόγος, Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό

λάθος άντρες- λάθος επιλογές

Είσαι πάλι ράκος και τα ’βαλες με την άδικη μοίρα σου ή με το σύμπαν που καθαρά συνωμοτεί εναντίον σου. Θεωρείς κι εκφράζεις φανερά ότι είσαι άτυχη, ότι τίποτε δεν πάει καλά με σένα κλπ κλπ… Άσε με να μαντέψω. Άλλη μια αποτυχημένη σχέση. Άλλος ένας άντρας που σε πλήγωσε.

Τα ζώδια που είναι πιο σταθερά στις σχέσεις

Θα είμαι αυστηρή μαζί σου και θα πω ότι σε τίποτα δε φταίει η μοίρα σου, ούτε καν άτυχη είσαι. Κι άσε το σύμπαν στην ησυχία του. Δε φταίει αυτό για τις επιλογές σου. 

1. Μάτια ερμητικά κλειστά; (!)

Εντάξει, ήταν θεός. Με σέξι κορμί, κοιλιακούς που διαγράφονταν μέσα απ’ το στενό μπλουζάκι, καλλίγραμμα μπράτσα και μια θορυβώδη μοτοσυκλέτα. Άρχισες όμως να υποψιάζεσαι ότι εκτιμούσε περισσότερο τη μοτοσυκλέτα του από σένα, και η εμφάνισή του ήταν για τον ίδιο πιο σημαντική απ’ οτιδήποτε άλλο ουσιώδες. Οι φίλοι του όλοι εργένηδες που προτιμούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια τα σαββατοκύριακα και είχαν δέρμα πιο αποτριχωμένο κι απ’ το δικό σου γυναικείο δέρμα. Ερχόντουσαν μηνύματα στο κινητό του φίλου σου ακατάλληλες ώρες. Εκείνος άρχισε να αντιδρά παράλογα και ν’ απομακρύνεται σε οτιδήποτε φανέρωνε ότι ερχόσασταν πιο κοντά… Λοιπόν κορίτσι μου πόσους άλλους  οιωνούς χρειαζόσουνα για να το βάλεις στα πόδια;  

(Τα πιο πάνω είναι απλά ένα παράδειγμα, χωρίς απαραίτητα να θέλω να κατηγοριοποιήσω είμαι στερεοτυπική. Θα μπορούσα να αραδιάσω ένα σωρό άλλα παραδείγματα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είμαι βέβαιη ότι στο μυαλό σου έρχονται κι άλλα παραδείγματα). 

3 ζώδια που αν σε φιλήσουν δε θα το ξεχάσεις ποτέ!

2.    Εμμονή

Αν είχες πάθει εμμονή με τον οποιοδήποτε άντρα τότε δεν ήταν υγιής η σχέση. Όντως συγκεκριμένοι τύποι αντρών μπορεί να προκαλέσουν τις συγκυρίες για να πάθει μια γυναίκα εμμονή αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν η γυναίκα δεν είναι αυτόνομη,  δεν έχει αυτοπεποίθηση και προπάντων δεν έχει αυτοεκτίμηση. Μια γυναίκα που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της δεν είναι δυνατό να πάθει εμμονή. Ένας άντρας που αγαπά και σέβεται μια γυναίκα την αγαπά άνευ όρων για αυτό που είναι, σέβεται την ανεξαρτησία και την προσωπικότητά της. Μπορεί να σεβαστεί το γεγονός ότι η γυναίκα που επέλεξε είναι ένας άνθρωπος με ενδιαφέροντα, στόχους και δικές τις ασχολίες. Μόνο ένας άντρας εγωκεντρικός, σαδιστής και υπερόπτης χρειάζεται τη σύντροφό του κολλημένη πάνω του. 
 

3.  Η ίδια τάση συνεχίζεται 

Μπορεί όντως να ελκύεις λάθος άντρες. Τι λοιπόν συμβαίνει; Πόσες άλλες λάθος επιλογές χρειάζεται να κάνεις για να μάθεις; Το πιο πιθανό δεν έχεις μάθει από προηγούμενες προβληματικές σχέσεις και  χρειάζεται να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου για να αποκτήσεις προπάντων αυτογνωσία. Ακόμη κάτι. Μπορεί όντως να ελκύεις για κάποιο λόγο τους λάθος άντρες αλλά επιλέγεις κιόλας να τους κρατήσεις! Αυτό θα πει ότι τους αποδέχεσαι. Αποδέχεσαι να είσαι το χαλάκι του, αποδέχεσαι να είσαι το θύμα του, ο σάκος του μποξ του. Με άλλα λόγια γίνεσαι συνένοχος στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος σου! 
 

Και τώρα τι; 

Τώρα που αντιλήφθηκες μερικά πράγματα πως προχωράς; Εισηγούμαι κάποια πρώτα βήματα αυτογνωσίας: 
•    Κάνε ένα διάλειμμα πριν μπεις σε άλλη σχέση. Οι περισσότερες αποτυχημένες σχέσεις συμβαίνουν γιατί δεν πήραμε αρκετό χρόνο για αποκατάσταση.  Όταν μπαίνουμε από σχέση σε σχέση είμαστε συνήθως επηρεασμένοι και τυφλοί. Χρειάζεται χρόνος με τον εαυτό μας για να αναθεωρήσουμε σκέψεις και καταστάσεις. Πέρασε χρόνο με τις φίλες σου. Διασκέδασε σαν γυναίκα μαζί με άλλες γυναίκες. Δεν είναι όλη η ζωή ένας άντρας για μια γυναίκα. Όπως και όλη η ζωή για έναν άντρα δεν μπορεί να είναι μια γυναίκα. 
•    Ζήτησε στήριξη από συγγενείς και στενούς φίλους. Μίλησε με μια θεία, αδελφή ή φίλη που εκτιμάς και θαυμάζεις. Δες τι πήγε λάθος. Ζήτησε επανατροφοδότηση από αγαπημένα σου άτομα για το τι πιστεύουν ότι χρειάζεται να βελτιώσεις. 
•    Ζήτησε στήριξη από ειδικό αν χρειαστεί. Ο ειδικός μπορεί να βοηθήσει ως ένα τρίτο άτομο, ανεπηρέαστο από το περιβάλλον σου και από την πλευρά του επαγγελματία με τις πολύτιμες γνώσεις του. 
•    Ξεκουράσου, αναζήτησε τρόπους να θεραπεύσεις τις πληγές σου. Αναζωογόνησε το πνεύμα σου. 
•    Προσπάθησε ξανά όταν νιώσεις έτοιμη και δυνατή. Βγες για ραντεβού με διαφορετικούς άντρες. Κράτα το στο πρόχειρο μέχρι κάποιος από αυτούς τους άντρες να σε εμπνεύσει πραγματικά. Σημαντικό, ρώτησε πρώτα τον εαυτό σου αν αισθάνεται γνήσιος και ασφαλής στην παρέα αυτού του ανθρώπου. 

Πάντα να διαλέγεις με σοφία. 
Μην εμπιστεύεσαι τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Εκεί μιλάνε κυρίως τα… γεννητικά σου κι όχι η λογική σου. Η αληθινή επικοινωνία δεν είναι μόνο θέμα «χημείας». Χημεία μπορεί να έχεις στο κρεβάτι με πολλούς συντρόφους. Επικοινωνιακή χημεία όμως με λίγους. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου όσο και τη λίμπιντο σου.  


Αξίζεις το καλύτερο. Όχι το τέλειο. 

Με το τελευταίο εννοώ απλά ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε κι εσύ, ούτε κι εγώ…

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top