Tips για να βοηθήσεις το παιδί σου να εκφράσει τα συναισθήματά του

Τι να κάνεις αν σπρώξει κάποιο άλλο παιδάκι

παιδί

Κάθε γονιός θα έπρεπε να θέλει να μάθει το παιδί του να εκφράζει τα συναισθήματα του, γιατί όταν δεν το κάνει μπορεί να γίνει επιθετικό με τους φίλους του ακόμη και πάνω στην ώρα του παιχνιδιού, απλά γιατί δεν ξέρει να πει τι νιώθει.

Tα ζώδια που ερωτεύονται λάθος ανθρώπους

Πιο κάτω ακολουθεί ένα όμορφο παράδειγμα για το πώς να χειριστείτε τέτοιες συμπεριφορές, ώστε να μην επαναληφθούν αλλά και να βοηθήσεις ουσιαστικά το παιδάκι σου: 

Ένα απλό παράδειγμα, που μπορείς να ακολουθήσεις για να το βοηθήσεις είναι το εξής: την επόμενη φορά που το παιδί, θα  σπρώξει ένα άλλο παιδάκι, γιατί του πήρε το παιχνίδι ή κάπου το ενόχλησε, αντί να του φωνάξεις αμέσως: «όχι, μην το κάνεις αυτό», προτίμησε να του εξηγήσεις γιατί είναι λάθος η συμπεριφορά του.

Πώς να κάνεις το παιδί σου να εξελιχθεί

Μπορείς απλά, να το πάρεις παράμερα και να τονίσεις  ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σωστή, αλλά πες του ότι καταλαβαίνεις το θυμό του, γιατί προφανώς κάτι το ενόχλησε, εξηγώντας του ότι το συναίσθημα που ένιωσε ήταν αποδεκτό, αλλά ο τρόπος, που αντέδρασε, ήταν λάθος.

«Την επόμενη φορά να πεις στον φίλο σου «θύμωσα» από το να τον σπρώξεις ή να τον χτυπήσεις»... Με αυτό τον τρόπο το παιδί καταλαβαίνει ότι δεν το μαλώνεις γι’ αυτό που ένιωσε, αλλά για αυτό που έκανε εξαιτίας του θυμού του και αυτός ο διαχωρισμός είναι πολύ σημαντικός.

Όταν εντοπίσεις ότι το παιδί ακολουθεί τη συμβουλή σου, επαίνεσέ το για την καλή συμπεριφορά του. Είναι σημαντικό να δίνετε πάντα μεγαλύτερη σημασία στην καλή συμπεριφορά, παρά στην κακή! 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top