Θέλεις να πάρεις αύξηση; Τips που θα σε βοηθήσουν

Φέρσου διπλωματικά και δε θα χάσεις

tips για να πάρεις αύξηση

Θες αύξηση, το έχεις σκεφτεί, το αξίζεις και πιστεύεις πως είσαι έτοιμη να την ζητήσεις. Κι ενώ όλο το καλοκαίρι σκέφτηκες όλους τους πιθανούς τρόπους που θα ξεκινήσεις τη συζήτηση, τώρα που έφθασε η ώρα και επιστέψατε όλοι στο γραφείο σου φαίνεται πολύ δύσκολο.

7+1 πράγματα που πρέπει να έχει το βρεφικό υπνοδωμάτιο

Τελευταίες έρευνες, έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι 3 φορές λιγότερο πιθανό να πάρουν την αύξηση την οποία ζήτησαν, σε σχέση με τους άντρες ομόλογούς τους. Για να πάμε κόντρα στις έρευνες, βρήκαμε 4 tips που θα αυξήσουν τις πιθανότητες σου. 

Κάνε την έρευνά σου

Μπορείς να ζητήσεις αύξηση 1 χρόνο αφότου ανέλαβες τη δουλειά ή την τρέχουσα θέση σου. Απόφυγε τις συγκρίσεις με τους συνάδελφούς σου αλλά ενημερώσου για τον μισθό τους αφού αυτό σου δίνει μια εικόνα για τη γενική πολιτική της εταιρείας επί της μισθοδοσίας.

Μάθε το ζώδιό του και βρες το ελάττωμά του

 

Αξιολόγησε τη θέση σου

Πόσο πολύτιμη είσαι για την εταιρεία; Τι θα συνέβαινε αν έφευγες; Αξιολόγησε τη θέση σου έτσι ώστε να μαντέψεις πιθανώς την απάντηση που θα πάρεις. Σκέψου ακόμα τι παροχές θα ήθελες να διεκδικήσεις σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να πάρεις αύξηση μισθού. Επιπλέον, καθόρισε εξαρχής αν είσαι διατεθειμένη να παραιτηθείς. Αν όχι, μην καταφύγεις σε υπερβολές κατά τη διάρκεια της κουβέντας.

Iδέες για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Ζήτησε περισσότερα απ’ όσα θες 

Όχι, δεν λέμε να ζητήσεις ένα τρελό ποσό. Πρόσθεσε όμως λίγα παραπάνω απ’όσα θες στην πραγματικότητα έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Κατ’αυτό τον τρόπο δίνεις και στην εταιρεία χώρο να κάνει μια αντιπρόταση.

Πάρε κάτι από όλο αυτό

Στην περίπτωση που μια αύξηση αποδειχτεί άπιαστη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχε στο νου σου ένα εναλλακτικό “σχέδιο”. Κάνε μία λίστα με άλλες παροχές και διευκολύνσεις που θα ήθελες. Πχ, μπορεί να θες να δουλεύεις μια μέρα από το σπίτι κτλ. Πες κάτι σαν αυτό “Δεδομένης της κατάστασης, είναι σημαντικό για μένα να συνεχίσουμε να συζητάμε για την εξέλιξή μου στις συναντήσεις μας. Θα ήθελα να συνεχίσω να νιώθω πως είμαι ένα αξιόλογο και πολυτιμο κομμάτι της εταιρείας”. Είναι σημαντικό να φύγεις έχοντας κερδίσει ακόμα και κάτι μικρό για την εξέλιξή σου. Αν δεν μπορείς να το πάρεις ούτε αυτό τότε… ίσως είναι ώρα να σκεφτείς κατά πόσο εκτιμάται η δουλειά σου και μήπως είναι ώρα για μία αλλαγή εργασίας.

Πηγή:mylife.com.cy
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top