Μήπως είσαι μανιακή με τον έλεγχο;

Πώς να το αντιμετωπίσεις

μανιακή με τον έλεγχο

Mήπως πιστεύεις πως μόνο ο δικός σου τρόπος είναι ο σωστός και όχι μόνο αυτό, αλλά ασκείς ασύστολα κριτική σε όσους διανοηθούν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά; Μην το κουράζεις άλλο, έχεις μανία με τον έλεγχο.

To κυρίαρχο στοιχείο ενός control freak, είναι ο συγκεντρωτισμός. Παρά την κούραση, παρά τη μόνιμη γκρίνια ότι τα κάνεις όλα μόνη σου, κατά βάθος δεν είσαι διαθετειμένη να μοιραστείς αρμοδιότητες και ευθύνες με κανέναν. Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά θεωρείς πως εσύ θα τα κάνεις καλύτερα. Άσε που όποτε αφήσεις κάποιον να κάνει το οτιδήποτε, στο τέλος πάλι εσύ καταλήγεις να πληρώνεις τα σπασμένα. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει στο δικό σου και μόνο μυαλό. 

Πέντε σκέψεις των ανδρών για την ερωτική επαφή που θα ήθελαν να γνωρίζουμε

Πίσω από αυτή την έντονη ανάγκη ελέγχου, κρύβεται η δική σου ανασφάλεια. Θέλεις να προλάβεις κάθε πιθανή απειλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στρεσάρεσαι ολοένα και περισσότερο, και να θυμώνεις άνευ λόγου και αιτίας. Ουσιαστικά, φοβάσαι πως αν αφεθείς και χαλαρώσεις, θα χάσεις τον έλεγχο και θα κάνεις λάθη. Φοβάσαι όμως πως αυτά τα λάθη θα σου στοιχίσουν ανθρώπους, καθώς την αγάπη και την αποδοχή τους. 

Τρία ψέματα που έχουμε πει έστω μια φορά για την ερωτική μας ζωή

Χωρίς να το αντιληφθείς, βρίσκεσαι σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς δεν σταματάς να προσπαθείς μιας και αισθάνεσαι πως υπάρχουν καταστάσεις πέρα από τον δικό σου έλεγχο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μονίμως κουρασμένη και απογοητευμένη. Το χειρότερο είναι πως δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως το αντίκτυπο που έχει στους γύρω σου, καθώς η πιεστική και ενίοτε χειραγωγική συμπεριφορά σου, τους κάνει να αισθάνονται άσχημα, αφού οι πράξεις σου είναι υποτιμητικές προς το πρόσωπό τους. 

Πέντε ζώδια που δεν αντέχουν την ερωτική απόρριψη

Παρόλο που δεν είναι εύκολο να αφεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη, το οφείλεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου, να χαλαρώσεις. Λάθη γίνονται. Δεν θα χαθεί ο κόσμος. Η ψυχική σου υγεία, όπως και αυτή του περίγυρου σου, στην τελική είναι πιο σημαντική. Άφησε τους άλλους να σε βοηθήσουν και ας μην κάνουν τα πράγματα όπως θα τα έκανε εσύ. Άλλωστε, ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και κατά επέκταση, ξεχωριστός. 

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top