2+1 απλοί τρόποι για να αυξήσεις το IQ σου

Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις;

IQ αύξηση

Το φαινόμενο Flynn έχει δείξει ότι υπάρχει γενική αύξηση του IQ των ανθρώπων γενικά κατά 3 βαθμούς ανά δεκαετία, την οποία οι επιστήμονες αποδίδουν στην καλύτερη εκπαίδευση, φροντίδα υγείας και διατροφή.

Όπως είπε και ο δρ Alexander Haslam, καθηγητής Ψυχολογίας,  «δεν είναι κακό να πιστέψουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Θα σε κινητοποιήσει να προσπαθήσεις πιο σκληρά σε κάθε πρόκληση» τονίζει.

Τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις το δίκτυ ευφυίας σου;

Διαλογισμό
Έχει βρεθεί πως βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει το μέγεθος του εγκεφάλου, κάνει και τα δύο ημισφαίριά του να δουλεύουν ταυτόχρονα και ενισχύει τη συναισθηματική ευφυΐα, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Exploration of Consciousness.

Πώς να κάνεις διαλογισμό; Στην ουσία ο διαλογισμός στρέφει το μυαλό και την προσοχή «προς τα μέσα», μια διαδικασία που μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη συγκέντρωση σε μία μόνο σκέψη, εικόνα, αντικείμενο ή αίσθηση. Ένας ήσυχος χώρος διευκολύνει το διαλογισμό και η εξάσκηση δεν απαιτεί μια συγκεκριμένη στάση, παρότι είναι χρήσιμο να νιώθεις άνετα. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή όπως το Relax and Rest, που σου δίνει επιλογές 5, 13 ή 20 λεπτών με μουσική και φυσικούς ήχους.

Να πώς θα παραμείνεις συγκεντρωμένη εν ώρα εργασίας τώρα το καλοκαίρι

cube

Να παίξεις!
Δεν υπάρχουν καταληκτικά στοιχεία για το αν οι εγκεφαλικές ασκήσεις έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στη διανοητική σου επίδοση. «Παρότι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους σε συγκεκριμένες εργασίες, η βελτίωση σπάνια γενικεύεται σε άλλες δραστηριότητες και ικανότητες» λέει ο δρ Alexander Haslam. Μελέτη όμως του 2008 έδειξε πως ίσως είναι πιθανό να αυξήσεις τη νοημοσύνη σου σε σημαντικό βαθμό μέσω της εκπαίδευσης.
 

Τι να παίξεις: Οι νευροεπιστήμονες έχουν σχεδιάσει μια σειρά παιχνιδιών που ονομάζονται Lumosity (εφαρμογή και site) για να ενεργοποιείς ορισμένα μέρη του εγκεφάλου σου.

Κινήσου
Η αερόβια άσκηση έχει μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα οφέλη για τον εγκέφαλό σου και, σύμφωνα με έρευνα στο Behavioral Brain Research, αυτό οφείλεται σε κάποιες ορμόνες που αυξάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και μπορεί να βελτιώνουν τη μνήμη και τη διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων.

Τι άσκηση να κάνεις: Κάνε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτρια προς έντονη σωματική δραστηριότητα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αν όχι όλες.

Tέσσερα πράγματα που βάζουν φρένο στην δημιουργικότητα σου

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top